Tudományos nap (programok diákoknak és szülőknek)

A Szent István Gimnáziumban 2019. április 25-én Tudományos napot (Tehetségnapot) tartunk. A részletes programot az alábbi linken tekinthetik meg:

 

Tudományos nap programja.

 

A tudományos napra nemcsak a diákokat, hanem a szülőket is szeretettel várjuk, számukra két programot is szerveztünk délutánra:

 

16.00 – 17.00 Lesku Nóra (rádzsa jóga diák, tanár, családsegítő pedagógus)

A hatha jóga és a szellemi jóga összehasonlítása.

 

Rádzsa jóga a jógák királya, ahol a fizikai érzékszervek helyett, a lélek érzékszerveit kezd­jük el működtetni. A szellemi jóga lényege az erővétel, amely a lélektudatosságon alapszik.  A foglalkozáson megérthetjük a lélektudatosság lényegét, a meditáció és a jóga hatását a testi, lelki egészségünkre. A csoportos foglalkozáson vezetett meditációk segítik a belső állapotunk megtapasztalását.

 

17.00-18.00

Dr. Simon Gabriella (a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa, mentálhigiénés segítő, mediátor, alaphivatását tekintve pedagógus)

A család és az Iskola támogató rendszere, Pedagógus – Szülő – Gyermek kapcsolata

Az előadás a pozitív lelki egészség tényezőinek létrejöttét támogató elemek összefüggésrendszerében, a személyiség formálódásának erőterében igyekszik elhelyezni a családot és az iskolát, mint a személyiség fejlődését támogató csoportosulások két igen fontos elemét. Bemutatja e támogató csoportok jellemzőit, egymáshoz illeszkedő helyüket, betöltött és betölteni kívánt szerepüket, és kölcsönhatásukat, valamint betekintést enged a tagjaikra tett hatásokba is.

Az előadás gondolatébresztő szerepet kíván betölteni a családok és az iskola közötti párbeszéd folytatásához, elmélyítéséhez.

 

A szülői programokra az alábbi jelentkezési lapon várjuk a jelentkezéseket:

Tudományos nap szülői jelentkezés