Kiváló eredmény a könyvtárhasználati versenyen!

Idén is nagyszerűen szerepelt egy diákunk a Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny döntőjében

A Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyt 1993 óta tartják meg. A megmérettetés sokat változott az évek során, mind feladattípusok, mind résztvevők szempontjából. Jelenleg a 7-8. és a 9-10. évfolyamok számára hirdetik meg a versenyt.

Az iskolai forduló feladatsorának megoldásához az iskolai könyvtár teljes állományát lehet használni. A megyei/fővárosi fordulót egy olyan iskola könyvtárában tartják, amelynek nincs indulója. A versenyzőknek 90 percük van a szövegértési és gyakorlati feladatokat (adatkeresés, bibliográfiaírás) egyaránt tartalmazó feladatlap megoldására. Iskolánk diája, Gyimesy Márton (9.B) a budapesti fordulón 2. helyezett lett, országosan pedig hetedikként jutott be a döntőbe.

A döntő helyszíne idén a Kispesti Károlyi Mihály Magyar–Spanyol Tannyelvű Gimnázium volt.  A verseny több részből áll, amelyekre külön-külön adnak pontot. A diákok összetett feladatsort kapnak, általában három egymásra épülő feladattal; a megoldásra 70 percük van, amelyhez a könyvtárat és az internetet használhatják. A felkészülés és a dokumentumok elkészítése után mindenki egyenként öt percben adja elő, hogyan készítette el a feladatot, és válaszol a kérdésekre.  Pontokat kapnak a felkészülésre, az elkészült dokumentumokra és a szóbeli előadásra is. A verseny egész ideje alatt hat zsűritag figyeli a tizenkét diák tevékenységét.

Gyimesy Márton a fővárosi forduló után az országos döntőben is kiválóan szerepelt, és ezzel a negyedik helyezést szerezte meg. Neki és felkészítőjének, Papdi Melinda könyvtáros tanárnak is gratulálunk az eredményhez!

Magyar–művészetek munkaközösség