Taroltak az istvánosok az ODTV-n!

Taroltak az istvánosok az ODTV-n!

Az első és a második helyet is iskolánk egy-egy diákja szerezte meg az Országos Dráma Tanulmányi Versenyen

Idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Theatrum Scholae Alapítvány az Országos Dráma Tanulmányi Versenyt, melyen a hagyományoknak megfelelően számos istvános diákunk indult. A háromfordulós megmérettetés első részében elméleti feladatlap kitöltésére került sor, második fordulójában pályamunkát kellett készíteni, míg végül a május 11-én sorra került harmadik fordulóban, ahová mindössze húsz diák jutott be, egy szóbeli elméleti fordulót követően egyéni produkciók bemutatására, valamint páros improvizációs gyakorlatokra is sor került. Iskolánkat idén hárman képviselték a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban megrendezett döntőn: Sás Mirjam (9.D), Kullai Adél (10.B) és Varga Lili (10.C).

Noha diákjaink szereplése az elmúlt években is kiváló volt, a helyezések tekintetében ezúttal minden korábbi eredményt sikerült felülmúlni: Kullai Adél 1., Sás Mirjam 2., Varga Lili megosztott 11. helyezést ért el – felkészítő tanáruk, Kiss Gabriella pedig a legjobb versenyfelkészítőnek járó jutalmat vehette át.

A jó hangulatban lezajlott döntő nyilvános részén számos volt és jelenlegi diákunk jelent meg a nézők között, bizonyítva, hogy a SZIG Diákszínjátszói minden körülmények között összetartanak – és nagyon tudnak örülni egymás sikerének!

Az eredményekhez gratulálunk!

Magyar–művészetek munkaközösség