Grazi élménybeszámoló

Kovács Hanna Panna 11.d osztályos tanuló a tavalyi tanév nyertese volt egy, a Direkt Nyelvstúdió által szervezett német nyelvi versenynek. A fődíjat vihette el, ami egy egyhetes német nyelvtanfolyam volt Grazban.
Hanna megosztotta velünk élményeit!
Most ültem fel a vonatra, gondoltam megírom az élménybeszámolót!

 

Minden rendben ment az érkezéssel.  A szállás elég központi helyen volt, ami előnyös volt. Közel volt a főtérhez, a közlekedési csomópontokhoz és egy bolthoz is. Ezen kívül a környék is elég szép volt, az ablakból látszott a Schlossberg.
A szobám elég nagy volt, persze egyedül voltam a kétágyas szobában. Volt biztosítva mindenféle, voltak konyhai eszközök, ágynemű és wc papír, és még takarítónő is jött, így nem kellett takarítani – nem is lehetett, nem találtam seprűt sehol!
A tanfolyam nagyon jó volt, jó hangulatban teltek az órák. Nyolcan voltunk általában tanulók, főként 20-30 évesek. Mindenki nagyon kedves volt, és mivel mind külföldiek voltunk, érdekes volt beszélgetni mindenki különböző hagyományairól és szokásairól, például mikulás napján. A tanárnő is nagyon kedves volt, és nagyon szépen és érthetően beszélt.
A workshopokon nem maradtam ott, mert igazából annak annyi volt a lényege, hogy a többiekkel együtt lehetett megcsinálni a házi feladatot, én pedig inkább elmentem várost nézni, amíg még világos volt, és este írtam házit.
Egy nap volt városnéző túra is, egy helyi néni tartotta. Neki már kicsit nehezebb volt megérteni a kiejtését, de azért még sikerült. Megnéztük a városházát, egy templomot és a Schlossberget. Sok érdekes dolgot mondott el a városról, igazi élmény volt a túra.
Összességében nagyon jó élmény volt ez a hét, nagyon szép volt a város és igazán érdekes volt megismerni a helyi szokásokat. Köszönöm szépen, hogy részt vehettem rajta!
Köszönettel,
Kovács Hanna Panna