Ideiglenes felvételi rangsor

Ideiglenes felvételi rangsor

Kedves Felvételiző Diákok! Kedves Szülők!

 

Az alábbi linken található a felvételi rangsorok (felvételi jegyzék) lekérdezésére szolgáló felület. Minden, a szóbeli vizsgán részt vett tanulót rangsoroltunk. Minden rangsorolt tanuló az oktatási azonosítója beírásával tudhatja meg az összefésült rangsorokban elfoglalt helyét (egy-egy tanuló minden olyan osztály rangsorában szerepel, amelyet a jelentkezési lapján megjelölt).

Figyelem!

A NAT (Nemzeti Alaptanterv) 2020. szeptember 1-jei bevezetése miatt részben módosul a felvételi tájékoztatónkban meghirdetett két, 4 évfolyamos osztályunk tartalma. Az új NAT szerint 11-12-ben a tanulók 8, illetve 9 órában maguk választhatnak tantárgyakat, így továbbra sem sérül a szabad tantárgyválasztás lehetősége.

Az idei évtől a két osztály közötti különbséget a 2. idegen nyelv választása hozza. A 0003-as kódú osztályban két újlatin nyelvet: a spanyolt és a franciát lehet választani, a 0004-es kódú osztályban a németet kezdő és haladó szinten.

Március 19-20. között lehetőségük lesz a jelentkezési sorrend megváltoztatására, új osztály felvételére. Kérjük, hogy az osztályok  sorrendjét a második idegen nyelv választásának megfelelően határozzák meg. Amennyiben korábban csak az egyik osztályunkat jelölték meg, de a változások miatt a másik osztályunk is megfelel az Önök gyermekének, az említett időszakban vegyék fel új osztályként a másikat is.

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy gyermeke – sorszáma alapján – jelenleg nincs a bejutók között, kérjük, mielőtt a jelentkezés során megjelölt iskolák sorrendjét megváltoztatná, gondoljon a következőkre:

– Sok olyan felvételiző diákunk van, akik két osztályunkba is jelentkeztek, ezért mindkét osztály rangsorában szerepelnek. Mivel felvételt csak az egyik osztályba nyerhetnek, ezért a másik osztály rangsorában mögöttük állók bejutását ők nem akadályozzák.

– Vannak a felvételizők között olyan tanulók, akik legnagyobb sajnálatunkra nem a Szent István Gimnáziumot fogják választani első helyen. Ha ők más iskolába nyernek felvételt, akkor a mögöttük állók a mi rangsorunkban előrébb kerülnek.

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a felvételi jegyzékben hátrébb szereplő tanulók esetében a pozíciójuk miatt nem érdemes az iskolák (illetve osztályok) sorrendjét megváltoztatni. Változtatni csak akkor érdemes, ha a tanuló továbbtanulásával kapcsolatos elképzeléseik időközben módosultak, és már nem elsősorban a mi iskolánkba szeretnék őt beíratni.

Ha valaki egy olyan iskolát helyez a Szent István Gimnázium elé, amelynek rangsorában előkelő helyen szerepel, akkor oda nagy valószínűséggel felvételt nyer, így a mi iskolánkba akkor sem kerülhet be, ha egyébként a rangsorok folyamatos alakulása miatt ez sikerülhetett volna.

Az esélylatolgatás és az önök előtt álló döntések megkönnyítésére 2020. március 20-án a honlapra felkerül egy igazgatói tájékoztató, amelyben szó esik majd a rangsorokról, ezek szerepéről és a végleges felvételi döntés kialakításának menetéről is.

Ide kattintva érheti el a felvételi rangsor lekérdezésére szolgáló felületet.