MÓDOSULT szülői nyilatkozattal!!! Soltvadkert 2020 – Információk a táborról

Kedves Szülők! Kedves Soltvadkert 2020 táborozók!

Az idén Soltvadkerten kerül megrendezésre a „Tiszapé”, iskolánk nyári tábora, kivéve, ha a kormány ezzel ellentétes rendeletet hoz, és megtiltja a nyári táborok megrendezését. De erre ebben a rövid, hátralévő időben már nem sok esélyt látunk.

 

Az idei táborban azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a járványügyi helyzetet, ezért bizonyos óvintézkedéseket meg kell tennünk. https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/652-tajekoztatas-a-taboroztatas-soran-betartando-jarvanyugyi-megelozo-szabalyokrol?fbclid=IwAR3dKppMDX5rdDW3SJAaOVwvgYLp0kgFf3iFuY6pxhdlUHmA3nyKHBl5oZY

Ennek kapcsán az Önök együttműködésére is fokozottan számítunk.

Az alábbi három dolgot nyomatékosan szeretnénk kérni:

1. Olyan beteg gyerek, akinek láza, légúti fertőzése, hasmenése van, netán indokolatlanul gyengének érzi magát, semmiképpen ne jöjjön el a táborba.

2. Ha valakinek az augusztus 3-án kezdődő héten ilyen tünetei vannak, akkor se jöjjön a táborba.

3. Továbbá kérjük felelősségteljesen végiggondolni gyermekük nyaralási előzményeit, fokozottan a külföldi tartózkodásokra, hogy a tábor kezdete előtt 10-12 nappal ezek befejeződtek-e.

Vagyis csak olyan gyerek jöhet a táborba, aki a fenti tüneteket tekintve augusztus 3-tól a tábor kezdetéig teljesen tünetmentes, valamint ezen héten nem töltött időt külföldön. (Egy senki által sem kívánt két hetes karantén 10 tanárnak, 155 diáknak, 17 egyetemista öregdiáknak, valamint hozzátartozóinak tenné tönkre a tanévkezdés körüli időszakot.) Ezekkel az előzetes intézkedésekkel, hiszen bizonyos mértékben szűrt közösséget fogunk alkotni, biztonságosabbá tudjuk tenni a tábort, mint egy hétköznapi életmóddal ez pl. Budapesten elérhető. De hozzá kell tennünk, hogy bár szeretnénk, de 100%-os biztonságot garantálni nem tudunk, így a táborban – hangsúlyosan – csak mindenki a saját felelősségére vesz részt.

 

Örömmel halljuk, hogy szeretnek a gyerekek jönni az iskolai táborba, vélhetően többeknek bánatot okozna, ha mégsem jöhetnének. Most azonban nagyon fontos, hogy tekintettel legyünk egymásra, és tartsuk be a fenti szabályokat.

További kéréseink:

1. Ha a táborban valakin a fenti tünetek jelentkeznek, akkor elkülönítjük, és mindent megteszünk, hogy még aznap hazajuttassuk. Kérjük a szülőket, hogy ebben legyenek maximálisan a segítségünkre.

2. A táborban igyekszünk rendszeresen mérni a diákok testhőmérsékletét, hogy a lázas gyerekeket mielőbb észrevegyük és elkülönítsük. Ebben számítunk a gyerekek segítségére is.

3. A táborban a közös helyiségekben lehetőség lesz kézfertőtlenítésre, biztassák gyerekeiket arra, hogy minél többször éljenek ezzel a lehetőséggel. Természetesen a táborban mi is ezt fogjuk tenni.

4. Kormányrendelet előírja a buszon az orr és a száj eltakarását. Ezért kérjük a buszon utazókat, hogy az utazás ideje alatt viseljenek maszkot. Ha maszk viselése egészségügyi okok miatt (pl. asztma) nem megoldható, akkor azt jelezzék egy válaszemailben.

 

Nem tartjuk életszerűnek, hogy a diákok a tábor alatt végig maszkot viseljenek, ezért a maszkviselést nem tesszük kötelezővé. Aki maszkban érzi nagyobb biztonságban magát, annak ezt a döntését természetesen támogatjuk. Kérjük a diákokat, hogy hozzanak magukkal (lehetőleg legalább két) maszkot, mert elképzelhetőnek tartjuk, hogy bizonyos esetekben kérni fogjuk a maszk használatát.

A fertőzésveszély csökkentése érdekében előfordulhat, hogy a korábbi megszokott „tiszapés” programok elmaradnak, vagy a szokásostól eltérő formában lesznek megrendezve. Kérjük, hogy az ilyen döntéseinket a diákok vegyék tudomásul, a megváltozott formában történő lebonyolításban legyenek a segítségünkre.

Összességében azt szeretnénk kérni Önöktől, hogy a tábor előtt beszélgessenek a gyerekekkel, hogy ez egy nem szokványos helyzet, és csak akkor tudjuk vállalni a tábor megtartását, hogyha számíthatunk a megértésükre, aktív segítségükre ezekben a kérdésekben.

A honlapról letölthető MÓDOSULT!!! szülői nyilatkozat most kiemelten fontos. A Budapestről induló buszra csak az szállhat fel, aki leadja a nyilatkozatot. Aki közvetlenül a táborba jön, attól érkezéskor fogjuk elkérni, és ennek hiányában megtagadjuk a táborban történő részvételt.

 

Kérjük, hogy az alábbi kérdőívet kötelezően kitölteni szíveskedjen: https://forms.gle/rhVCMWPjcnemTufL8

 

Az indulással, érkezéssel kapcsolatos, valamint egyéb fontos információk.

Indulás:

Gyülekező: 2020. augusztus 7. 8:00-8:15-ig a Gimnázium előtt a buszoknál.

Az első napon már ebédet kapunk a táborban. A buszon már érdemes kitalálni, hogy osztálytársak közül melyik két tanulóval alszol egy szobában.

Visszaérkezés:

 2020. augusztus 14. 13 óra körül. A gyerekek induláskor telefonon pontosabb időpontot fognak tudni mondani. (Az utolsó napon csak reggelit kapunk a táborban, ebédet már nem.)

Ajánlott felszerelés: fürdőruha, napolaj, szúnyog- és kullancsriasztó, zseblámpa, sapka/kalap napszúrás ellen, sportruházat, tisztálkodócsomag. Hálózsák, sátor nem kell, faházakban leszünk elszállásolva. Értékes elektronikai eszközöket (számítógép, telefon, fényképezőgép), egyéb értékes tárgyat csak saját felelősségre lehet hozni, megőrzésükről gondoskodni nem tudunk. A strand számunkra ingyenes, de némi költőpénz jól jöhet: a strandon, a táborban kis büfé, a közelben kis bolt található. Ez utóbbit – tanári felügyelet mellett – lehet látogatni.

 

Mindenkinek jó és felelős táborozást kívánunk:

 

a szervezők