Gólyatábor 2020

Kedves Szülők! Kedves Gólyák!

A hagyományokhoz híven az idén is Soltvadkerten kerül megrendezésre a Szent István Gimnázium gólyatábora augusztus 14-16. között.

Az idei táborban azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a járványügyi helyzetet, ezért bizonyos óvintézkedéseket meg kell tennünk. https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/652-tajekoztatas-a-taboroztatas-soran-betartando-jarvanyugyi-megelozo-szabalyokrol?fbclid=IwAR3dKppMDX5rdDW3SJAaOVwvgYLp0kgFf3iFuY6pxhdlUHmA3nyKHBl5oZY

Ennek kapcsán az Önök együttműködésére is fokozottan számítunk.

 

Az alábbi három dolgot nyomatékosan szeretnénk kérni:

1. Olyan beteg gyerek, akinek láza, légúti fertőzése, hasmenése van, netán indokolatlanul gyengének érzi magát, semmiképpen ne jöjjön el a táborba.

2. Ha valakinek az augusztus 10-én kezdődő héten ilyen tünetei vannak, de a tábor kezdetére elmúltak, lehetőleg akkor se jöjjön a táborba.

3. Továbbá kérjük felelősségteljesen végiggondolni gyermekük nyaralási előzményeit, fokozottan figyelve a külföldi tartózkodásokra, hogy a tábor kezdete előtt 10-12 nappal ezek befejeződtek-e. (A külföldi tartózkodás szempontjából a kormányzati által egészségügyileg biztonságosnak minősített – „zöld besorolású” – országok kivételt képeznek.)

4. Közvetlenül az indulás előtt korlátozottan lesz lehetőségünk a résztvevő diákok testhőmérsékletét mérni. Mivel az ilyen mérések pontossága megkérdőjelezhető, ezért azt kérjük, hogy az indulás reggeléén még otthon mérjék meg a diák testhőmérsékletét, és amennyiben lázas, ne induljanak el a találkozóra, és ezt a tényt jelezzék az osztályfőnök felé is.

 

Vagyis csak olyan gyerek jöhet a táborba, aki a fenti tüneteket tekintve augusztus 10-től a tábor kezdetéig teljesen tünetmentes, valamint ezen a héten nem töltött időt külföldön a zöld zónán kívül. (Egy senki által sem kívánt két hetes karantén a résztvevőknek, valamint hozzátartozóiknak tönkretenné a tanévkezdés körüli időszakot.) Ezekkel az előzetes intézkedésekkel biztonságosabbá tudjuk tenni a tábort, mint egy hétköznapi életmóddal ez pl. Budapesten elérhető, hiszen bizonyos mértékben szűrt közösséget fogunk alkotni. De hozzá kell tennünk, hogy bár szeretnénk, 100%-os biztonságot garantálni nem tudunk, így a táborban – hangsúlyosan – mindenki csak a saját felelősségére vesz részt.

Most nagyon fontos, hogy tekintettel legyünk egymásra, és tartsuk be a fenti szabályokat.

 

További kéréseink, intézkedéseink:

1. Ha a táborban valakin a fenti tünetek jelentkeznek, akkor elkülönítjük, és mindent megteszünk, hogy még aznap hazajuttassuk. Kérjük a szülőket, hogy ebben legyenek maximálisan a segítségünkre.

2. A táborban igyekszünk rendszeresen mérni a diákok testhőmérsékletét, hogy a lázas gyerekeket mielőbb észrevegyük és elkülönítsük. Ebben számítunk a gyerekek segítségére is.

3. A táborban a közös helyiségekben lehetőség lesz kézfertőtlenítésre, biztassák gyerekeiket arra, hogy minél többször éljenek ezzel a lehetőséggel. Természetesen a táborban mi is ezt fogjuk tenni.

4. Kormányrendelet előírja az utazás közben a buszon az orr és a száj eltakarását. Ezért kérjük a buszon utazókat, hogy az utazás ideje alatt viseljenek maszkot. Ha maszk viselése egészségügyi okok miatt (pl. asztma) nem megoldható, akkor azt jelezzék egy e-mailben.

A tábori programok nagy része szabadtéren zajlik (rossz idő esetén is, hiszen a tábor rendelkezik szabadtéri, sátorral fedett területtel). Emiatt nem szükséges, hogy a diákok a tábor alatt végig maszkot viseljenek, így a maszkviselést nem tesszük kötelezővé. Aki maszkban érzi nagyobb biztonságban magát, annak ezt a döntését természetesen támogatjuk. Kérjük a diákokat, hogy hozzanak magukkal (lehetőleg legalább két) maszkot, mert elképzelhetőnek tartjuk, hogy bizonyos esetekben (pl. beltéri programok) kérni fogjuk a maszk használatát. A diákok elhelyezése a szokásostól eltérő lesz, egy szobában csak 3 fő kap szállást, ezzel növelve a biztonságot.

Összességében azt szeretnénk kérni Önöktől, hogy a tábor előtt beszélgessenek a gyerekekkel, hogy ez egy nem szokványos helyzet, és csak akkor tudjuk vállalni a tábor megtartását, hogyha számíthatunk a megértésükre, aktív segítségükre ezekben a kérdésekben.

A honlapról letölthető szülői egészségügyi és adatkezelési nyilatkozat most kiemelten fontos. A Budapestről induló buszra csak az szállhat fel, aki leadja a nyilatkozatot. Ennek hiányában megtagadhatjuk a táborban történő részvételt.

 

Az indulással, érkezéssel kapcsolatos, valamint egyéb fontos információk:

 

Indulás:

Gyülekező: 2020. augusztus 14., péntek, 7:45-8:00-ig a Gimnázium előtt a buszoknál.

Kérjük, hogy minden osztály tanulói az osztályuk színének megfelelő Istvános pólóban jöjjenek már az érkezéshez! Az első napon szeretnénk, ha mindenki ezt viselné (de a többi napra is ajánlott ilyen színű póló viselése).

Az első napon még nem kapunk ebédet kapunk a táborban, a hazautazás napján viszont igen. Ezért kérjük, hogy az első napra megfelelő, de nem túlzó mennyiségű élelmiszert csomagoljanak gyermeküknek. Az első napon vacsorát már kapunk a táborban. A buszon már érdemes kitalálni, hogy osztálytársak közül melyik két tanulóval alszol egy szobában.

Ha valakinek speciális étkezési igénye van (ételallergia, ételérzékenység, vegetáriánus vagy vegán étrend, stb.), de még nem jelezte, az írja meg az iskola vagy az osztályfőnök e-mail címére. A tábor konyhája fel van készülve a speciális igények kielégítésére, de tudniuk kell előre, hogy kik és milyen jellegű étkezést igényelnek.

 

Visszaérkezés:

2020. augusztus 16., vasárnap, 17 óra körül a Gimnáziumhoz. A gyerekek induláskor telefonon pontosabb időpontot fognak tudni mondani. A hazaindulás előtt ebéd, utána a tábori vetélkedő gyors eredményhirdetése, majd beszállás a buszokba és indulás.

Ajánlott felszerelés: fürdőruha, napolaj, szúnyog- és kullancsriasztó, zseblámpa, sapka/kalap napszúrás ellen, sportruházat, tisztálkodócsomag. Értékes elektronikai eszközöket (számítógép, telefon, fényképezőgép), egyéb értékes tárgyat, ékszert csak saját felelősségre lehet hozni, megőrzésükről gondoskodni nem tudunk. Némi költőpénz is jól jöhet: a strandon és a táborban kis büfé található.

Mindenkinek jó és felelős táborozást kívánunk:

Az osztályfőnökök és a nevelési igazgatóhelyettes