Vakáció!

Ügyeleti napok:

július 8., 22.

augusztus 5., 19.

9.00-13.00

Trianon 100

Bővebben

Megemlékezés

 

 

 

Lesz tábor!

Soltvadkerten

A járványügyi helyzet miatt idén

a Tiszapüspöki táborunk elmarad!

Adatkezelési tájékoztató és útmutató

Tájékoztató

Útmutató

PISTA SZÜLETIK – Online döntő

Bővebben

Nemzetközi Német Olimpia

Magyarországot az István Gimnázium képviseli!

Bővebben

Elektronikus ügyintézés

Tájékoztató

Felhasználói segédlet

 

Kedves Végzős Diákjaink!

Szeretettel hívunk Benneteket virtuális ballagásotokra!

2020. április 30. 15.00-tól

SZIG Ballagás indítása innen

Soron következő események

Iskolánkról

A budapesti Szent István Gimnázium 1902-ben nyitotta meg kapuit VII. kerületi Külső Magyar Királyi Állami Főgimnázium néven. 1908 óta működik a Városliget mellett, az Ajtósi Dürer sorra nyíló szecessziós épületben. 1921-ben vette fel a Szent István nevet.

Bővebben

Szülőknek

Iskolánk tömeges tehetséggondozó intézmény. Többszörös túljelentkezés (3-5-szörös) miatt felvételit követően kerülnek hozzánk tehetséges diákok. A 2015-2016-os tanévtől két 6 évfolyamos osztályt és két 4 évfolyamos osztályt indítunk. A hatodikos tanulók speciális matematika „tagozatra” és természettudományos „tagozatra” jelentkezhetnek, a nyolcadikosok vagy „reál”, vagy „humán” osztályokba nyerhetnek felvételt.

Tudjon meg többet

Diákoknak

 

Pályázatok

Iskolánk számos hazai és nemzetközi pályázat nyerteseként kínál változatos lehetőségeket diákjaink számára.

Részletek

Felvételi

A Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium idén kezdte a 118. tanévét. Iskolánk nagy múlttal, hagyományokkal és nagyszerű eredményekkel bíró (országos viszonylatban 2., 3. 5. hely), állami fenntartású zuglói intézmény. A gimnázium fő céljai közé tartozik többek között az értelmiségi életre nevelés, az önművelésre képes, felsőfokú továbbtanulásra és az iskolai hagyományok továbbvitelére alkalmas diákok nevelése. Elsősorban a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek iránt érdeklődő jó tanulók (4,5 körüli átlag, közepes osztályzat nélkül) jelentkezését várjuk.

Jelentkezés

Eredményeink

Iskola vezetősége és tanárai

Alapítvány

 

A Szent István Gimnázium Alapítványa köszöni eddigi támogatásukat, mellyel nagyban hozzájárultak iskolai munkánk sikerességéhez. Kérjük Önöket, adójuk 1%-ával a továbbiakban is támogassák gimnáziumunkat! Felajánlásaikat a 19663777-1-42-es adószámra várjuk.

Támogatás!