Diákjaink Olaszországban, San Vitoban

 

Felvételi eredmények

Bővebben

Tavaszi szünet

április 18-24.

 

TiszaPé 2019 – Tájékoztató az elektronikus jelentkezésről

Bővebben

Tudományos nap az Istvánban

április 25-én

Soron következő események

Iskolánkról

A budapesti Szent István Gimnázium 1902-ben nyitotta meg kapuit VII. kerületi Külső Magyar Királyi Állami Főgimnázium néven. 1908 óta működik a Városliget mellett, az Ajtósi Dürer sorra nyíló szecessziós épületben. 1921-ben vette fel a Szent István nevet.

Bővebben

Szülőknek

Iskolánk tömeges tehetséggondozó intézmény. Többszörös túljelentkezés (3-5-szörös) miatt felvételit követően kerülnek hozzánk tehetséges diákok. A 2015-2016-os tanévtől két 6 évfolyamos osztályt és két 4 évfolyamos osztályt indítunk. A hatodikos tanulók speciális matematika „tagozatra” és természettudományos „tagozatra” jelentkezhetnek, a nyolcadikosok vagy „reál”, vagy „humán” osztályokba nyerhetnek felvételt.

Tudjon meg többet

Diákoknak

Felvételi

A Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium idén kezdte a 117. tanévét. Iskolánk nagy múlttal, hagyományokkal és nagyszerű eredményekkel bíró (országos viszonylatban 2., 3. 5. hely), állami fenntartású zuglói intézmény. A gimnázium fő céljai közé tartozik többek között az értelmiségi életre nevelés, az önművelésre képes, felsőfokú továbbtanulásra és az iskolai hagyományok továbbvitelére alkalmas diákok nevelése. Elsősorban a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek iránt érdeklődő jó tanulók (4,5 körüli átlag, közepes osztályzat nélkül) jelentkezését várjuk.

Jelentkezés

Pályázatok

Iskolánk számos hazai és nemzetközi pályázat nyerteseként kínál változatos lehetőségeket diákjaink számára.

Részletek

Eredményeink

Iskola vezetősége és tanárai

Alapítvány

 

A Szent István Gimnázium Alapítványa köszöni eddigi támogatásukat, mellyel nagyban hozzájárultak iskolai munkánk sikerességéhez. Kérjük Önöket, adójuk 1%-ával a továbbiakban is támogassák gimnáziumunkat! Felajánlásaikat a 19663777-1-42-es adószámra várjuk.

Támogatás!