SZIG színház

A pénteki előadásra jegyek még korlátozott számban kaphatóak.

Részletek

1848. március 15.

A forradalom és szabadságharc ünnepe

Versenyfelhívás

Elérhetőek honlapunkon az írásbeli forduló feladatai és megoldásai.

A szóbeli időbeosztását itt érhetik el.

Öregdiákjaink mesélnek Istvános élményeikről

Tovább

13. az István,

matematikából pedig 3.

Elektronikus ügyintézés

Tájékoztató

Felhasználói segédlet

 

“SZIG-et”

“Kert és műhely”

Bővebben

OKTV döntős tanulók 2023/24

A 2023/24-es tanévben valamely tantárgy OKTV döntőjébe jutottak a következő diákjaink (a lista rendszeresen frissül a beérkező adatok alapján):

A Semmelweis Egészségverseny döntőjébe jutott két csapatunk

Az idén is megrendezésre került a Semmelweis Egészségverseny, amely utolsó fordulójába 36 csapat került. Közöttük iskolánk diákjai is ott lesznek a tavaszi szünetben szervezett döntőben. A…

Vándortábor – részletek és jelentkezés

Erdei vándortábor a Zemplénben Az idei nyáron lehetőség nyílik istvános erdei vándortáborban részt venni! Azok jelentkezését várjuk, akik testközelből szeretnének megismerkedni hazánk természeti és kulturális értékeivel,…

XVI. Fodor József Országos Biológia Verseny döntő

A XVI. Fodor József Országos Biológia Verseny döntőjén 6. helyezést ért el Bicskei Tadeus 11.c osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Csupák Adrien Gratulálunk!

Projekt napok 2024

Trambulin ösztöndíj

Újra SZIG színház!

Közelgő események

Diákoknak

A Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium idén kezdte a 120. tanévét. Iskolánk nagy múlttal, hagyományokkal és nagyszerű eredményekkel bíró (országos viszonylatban 2., 3. 5. hely), állami fenntartású zuglói intézmény. A gimnázium fő céljai közé tartozik többek

az önművelésre képes, felsőfokú továbbtanulásra és az iskolai hagyományok továbbvitelére alkalmas diákok nevelése. Elsősorban a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek iránt érdeklődő jó tanulók (4,5 körüli átlag, közepes osztályzat nélkül) jelentkezését várjuk.

Szülőknek

Szívesen taníttatná gyermekét az ország egyik legjobb középiskolájában? Szeretné, hogy a gyermeke tehetsége a legjobb kezek közé kerüljön? Értékajánlatunk keretében a Budapesti Szent István Gimnázium diákjait tanáraink felkészítik a legnevesebb magyar és külföldi egyetemekre,

mindemellett a nyári táborok, ausztriai és franciaországi sítáborok, kenu- és kerékpár táborok, színjátszás, énekkar, sportkörök, szakosztályok, újságírás, szakkörök, kirándulások, csereprogramok élményekkel olyan örök közösséggé válnak, melyben felnőtt életük során egyszerre nyújtanak egymásnak sorvezetőt és értékrend-közösséget.

Tovább →

Öregdiákoknak

Az érettségi után a „fiatal ember” felszabadul, előtte a világ. Még a leghálásabb diák is örül annak, hogy megszabadult a mindennapi bejárástól, a dolgozatírásoktól, a felelésektől, stb. Ekkor még nem tudja, hogy mit hoz neki az élet.

Az iskolától kapott ismeretekkel felszerelve, tele optimizmussal lép ki az életbe, ki-ki tovább tanulva, vagy munkát vállalva. Ám az élet mégsem olyan rózsás, mint az az iskolapadból látszik.

Tovább →

Munkaközösségek

Alapítvány

A Szent István Gimnázium Alapítványa köszöni eddigi támogatásukat, mellyel nagyban hozzájárultak iskolai munkánk sikerességéhez. Kérjük Önöket, adójuk 1%-ával a továbbiakban is támogassák gimnáziumunkat! Felajánlásaikat a 19663777-1-42-es adószámra várjuk.

Támogatom