MunkaközösségekAngol nyelv

Hős Csilla

Munkaközösségvezető (Angol nyelv)

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2005 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 5. óra

Babus Zoltán

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2013 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 4. óra

Barcsa Emese Orsolya

Angol nyelv és spanyol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2009 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 7. óra

Bartháné Nagy Katalin

Angol és német nyelv tantárgy(ak)at tanít
2005 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 5. óra

Berke Ildikó

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
1992 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: péntek 5. óra

Horváthné Gődény Judit

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2005 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: péntek 4. óra

Jakóts Éva

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
1985 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: csütörtök 5. óra

Jánossy Emese

A 11.e osztályfőnöke

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2011 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 5. óra

Nagy Gergely

Angol tantárgy(ak)at tanít
2006 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: csütörtök 4. óra

Fruchter Diana

Angol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2015 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 3. óra

Szintfelmérő és Osztályozó vizsga

Hős Csilla - 2015-11-01

Felhívjuk a kedves szülők és diákok figyelmét, hogy iskolánkban munkaközösségi döntés alapján a 2013-2014-es tanévtől megszűnt a 8. és 10. év végén írt nyelvi szintfelmérő. Az új rendszerben már csak egyedi esetekben van le- és felfele történő mozgás a csoportok között. Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

Osztályozó vizsga angol nyelvből

Utazás Angliába!

Hős Csilla, Nagy Gergely - 2016-10-27

Az idei tanévben gimnáziumunk tanulóinak tanulmányi utat szervezünk Angliába, melynek úticélja Canterbury és környéke, és tartalmaz egy egész napos kirándulást Londonba.

British Culture Week - Utazz velünk Canterburybe!

Jánossy Emese - 2015-11-01

A 2015-16-os tanévben a Szent István Gimnázium két tanulmányutat szervez Angliába: Londonba és Canterburybe. Az utazás célja a nyelvgyakorlás és kulturális tapasztalatszerzés.

Vár rád Anglia!

Hős Csilla - 2015-11-01

A 2015-16-os tanévben a Szent István Gimnázium két tanulmányutat szervez Angliába: Londonba és Canterburybe. Az utazás célja a nyelvgyakorlás és kulturális tapasztalatszerzés.

Sikeres EU-s pályázat az Egész életen át tartó tanulás jegyében

Barcsa Orsolya - 2015-09-02

Iskolánk tanárai a nyarat nem csak pihenéssel és feltöltődéssel, hanem külföldi továbbképzéseken való részvétellel (is) töltötték. Nem hiába, mi komolyan vesszük a „Jó pap is holtig tanul” mondással párhuzamba állítható mottót: „Life long learning” (az Európai Unió oktatási programjainak mottója), magyarul „Egész életen át tartó tanulás”, még nyáron is! :)

Május vége felé érkezett az örömteli hír, hogy iskolánk „Minőségfejlesztés a SZIG-ben” címmel sikerrel pályázott az Erasmus+ 2015-KA1 köznevelési munkatársak mobilitása elnevezésű pályázaton. Megérte tehát a márciusban befektetett munka, a csapat nem hiába dolgozott éjszakába nyúlóan a sok-sok oldalas pályázati dokumentumon, hiszen a 48 nyertes között az előkelő 7. helyen értünk célba a szakmai zsűri által megítélt 96 pont (a maximális 100-ból!) alapján. Ráadásul az országban a mi pályázatunk kapta a legnagyobb pénzösszegű támogatást és a legnagyobb számú mobilitást is mi produkáljuk. Ezek voltak a statisztikai adatok, de mit is jelent ez a Szent István Gimnázium számára? Azt, hogy a két éves pályázati időszakban, 2017 végéig 22 külföldi továbbképzésen vesznek részt kollégáink. A kiutazók névsora a következő: Adamisné Kelemen Gabriella, Alexandrov Andrea, Barcsa Emese Orsolya, Borosné Jakab Katalin Edit, Gurbi Gábor, Horváthné Gődény Judit, Hős Csilla, Jakóts Éva, Jánossy Emese, Ruszina Mónika, Szalayné Tahy Zsuzsa, Szatmáry-Bajkó Ildikó, Szecsődi Tamás, Szvetnyik Krisztina, Tamás Beáta és Vimlátiné Kálmán Judit.

A sikeres pályázati eredményen túl külön öröm az, hogy ilyen szép számban vállalkoztak erre a nyári „kalandra” különböző tantárgyakat tanító kollégák, hiszen így a sok-sok helyről hazahozott tapasztalat és jó gyakorlat itthon is sokakat gazdagíthat majd. A továbbképzések spektruma igen széles és színes, csak úgy, mint a részt vevő kollégák tantárgyai. A kurzusok között szerepelnek nyelvi, módszertani, szakmai és pedagógiai jellegűek, a helyszínek pedig angol, német, francia és spanyol nyelvterületen találhatóak. Az élménybeszámolók az érdeklődők számára itt is nyomon követhetők.

British Council Partneriskola Program

Berke Ildikó - 2014-06-04

Kiválóság az angol nyelv oktatásában 2014

A British Council az Egyesült Királyság nemzetközi oktatási és kulturális szervezete. A világ 110 országában szervez brit kulturális és oktatási programokat, angol nyelvi továbbképzéseket és tanfolyamokat és évente több millió nyelvtanuló tesz nálunk nemzetközileg elfogadott IELTS és Cambridge nyelvvizsgát.

2014-ben a British Council Magyarországon elindította „Kiválóság az angol nyelv oktatásában” partneriskola programját, melyben 2014 decemberéig 11 iskola vesz részt. A program célja az angol nyelv tanításával és tanulásával kapcsolatos szakmai fejlődés támogatása az iskolákban.

Oldalterv: Onódy Eszter