MunkaközösségekIdegen nyelv

Kelemen Gabriella

Munkaközösségvezető (Idegen nyelv)
A 12.d osztályfőnöke

Német nyelv tantárgy(ak)at tanít
1990 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 3. óra

Kovács Ilona

Munkaközösségvezető (Magyar)

Magyar nyelv és irodalom és német nyelv tantárgy(ak)at tanít
1983 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 3. óra

Barcsa Emese Orsolya

Angol nyelv és spanyol nyelv tantárgy(ak)at tanít
2009 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 7. óra

Bartháné Nagy Katalin

Angol és német nyelv tantárgy(ak)at tanít
2005 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 5. óra

Bóka Gábor

Magyar nyelv és irodalom és francia nyelv tantárgy(ak)at tanít
2011 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: kedd 2. óra

Jahoda Anna

Német nyelv tantárgy(ak)at tanít
1983 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 3. óra

Pusztai Mária

Francia nyelv és magyar nyelv és irodalom tantárgy(ak)at tanít
1986 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 3. óra

Ruszina Mónika

Olasz nyelv tantárgy(ak)at tanít
2011 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: csütörtök 6. óra

Vimlátine Kálmán Judit

Francia nyelv és német nyelv tantárgy(ak)at tanít
1999 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: szerda 3. óra

Kiss Gabriella

Tánc és dráma, német nyelv tantárgy(ak)at tanít
2014 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 4. óra

Kiss Andrea

kémia, orosz nyelv tantárgy(ak)at tanít
2016 óta iskolánk tanára

Fogadóóra: hétfő 3. óra

Wildeshauseni vendégek

Kelemen Gabriella - 2018-03-22

2018.03.07-14-ig vendégül láttuk a Wildeshauseni Gimnázium 16 diákját és kísérőjüket, Heiner Kriegert és Sarah Ahmadot.

 A 15 éves partnerkapcsolat újabb találkozója nagyon jól sikerült, barátságok születtek , a magyar gyerekek nyelvileg sokat fejlődtek, és a német diákok sok szép, meghatározó élménnyel térhettek haza.

Folytatás következik 2018. szeptemberében Wildeshausenben....!

Már nagyon várjuk!

Wildeshauseni élménybeszámoló

Tóth Zsófia 11.c - 2018-02-08

Élménybeszámoló a német nyelvi OKTV I. helyezésért járó útról

Visy Tamás - 2018-02-08

Az OKTV helyezésemnek hála idény nyáron részt vehettem a német cserekapcsolatokkal foglalkozó hivatal (PAD) szervezte egyhónapos németországi utazáson.

Német nyelvi tábor Ausztriában

Vimlátiné Kálmán Judit - 2018-01-16

Iskolánk ismét nyári tábort szervez Ausztriában, ahol anyanyelvi tanárokkal eltöltött nyelvórák után a környék nevezetességeit látogatjuk meg. A tábor időpontja 2018. július 8-13. Várjuk azon diákok jelentkezését, akik már tanultak valamennyit németül (7. és 8. osztályosokat is). További információ és jelentkezési lap a némettanároktól kérhető.

OKTV I. helyezés

Kelemen Gabriella - 2017-06-08

Visy Tamás 11.d osztályos tanuló, német nyelvi OKTV 2. kategória 1. hely. Egy 4 hetes németországi utazás is a nyereménye.

Gratulálunk!

Diákcsere

Kelemen Gabriella - 2017-04-13

Wildeshausener Gymnasium-Szent István Gimnázium

Minden év tavaszán izgatottan, várakozással telve állunk a Liszt Ferenc repülőtéren, és várjuk, hogy felbukkanjanak a facebookon már megismert, de mégis ismeretlen arcok.

Spanyol út

Barcsa Orsolya - 2017-02-12

Nyári kalandra fel! Avagy ismét lesz spanyol út a Costa Bravára!

Figyelem! Még van lehetőség jelentkezni a nyári spanyol útra, melynek időpontja: 2017. augusztus 15-25. Részletek Barcsa Orsolya tanárnőnél és a Világlátó Utazási Iroda honlapján. A spanyoltudás nem elvárás, így jöhetnek azok is, akik nem ezt a nyelvet tanulják az iskolában.

Spanyol utazás nem csak spanyolul tanuló diákoknak!

Barcsa Orsolya - 2016-11-16

Ha még nem jártál Spanyolországban, de régóta nagy álmod, akkor itt a lehetőség, hogy megvalósítsd! Gyere el csütörtökön (november 17.) és hallgasd meg a Konorót teremben 14:30-tól a Világlátó Utazási Iroda tájékoztatóját. Addig is egy kis kedvcsináló!

Spanyol út 2016

Becker Kata 9.D - 2016-09-17

Június 28-tól július 8-ig iskolánk 8 diákja (plusz egy telekis lány) vett részt a spanyol úton Barcsa Orsolya tanárnő kíséretével.

Kolumbiából jöttem, mesterségem címere: cserediák…

Barcsa Orsolya - 2016-09-17

Szinte már hagyománynak számít iskolánkban, hogy a tanév során érkezik hozzánk a hispán világ valamely szegletéből egy spanyol anyanyelvű fiatal, aki egy időre otthonra lel nálunk, beépül a mindennapi életünkbe és részévé válik a spanyolóráknak. A korábbi években az AISEC nevű szervezet segítségével érkeztek hozzánk egyetemista korú fiatal önkéntesek a célból, hogy élményszerűbbé tegyék az istvános diákok számára a spanyol nyelv tanulását és megmutassanak egy szeletkét az ő országukból, kultúrájukból, anyanyelvi sajátosságaikból.

Németországi ifjúsági konferencia

Erdős Orsi, Goto Erik, Szenczy Balázs 10.e - 2016-09-15

2015 március első hetében abban a megtisztelő feladatban volt részünk, hogy képviselhettük iskolánkat (és Magyarországot) egy nemzetközi diákkonferencián (European Youth Conference), melynek ebben az évben Németország adott otthont. Az idei téma a migráció és a migrációs válság volt. A témát másik 9 ország diákjaival együtt működve boncolgattunk közel öt napon keresztül.

Német nyelvi tábor

Vimlátiné Kálmán Judit - 2016-04-22

Német nyelvi tábor – még vannak üres helyek!

Július 3-9. nyelvtanulás és kirándulások a Bodeni-tó körül. Legalább 1 év némettanulást követően bárki jelentkezhet (7., 8. osztályosok is). További információ Vimlátiné Kálmán Judit tanárnőtől kapható.

Az idén is vár Spanyolország és a Costa Brava!

Barcsa Orsolya - 2016-01-09

A korábbi évekhez hasonlóan, az idén is lesz spanyol út a miskolci Világlátó Utazási Irodán keresztül. A választott turnus időpontja: 2016. június 28-július 8. Érdeklődni és jelentkezni Barcsa Orsolya tanárnőnél lehet. Bővebb információ az utazási iroda honlapján található:

http://www.vilaglatoutazas.hu/menu/nyelvtanfolyam.html

My Voyage Of Discovery

Barcsa Orsolya - 2015-09-24

Az alábbi link segítségével elérhető a két éves Comenius projekt eredményeit összefoglaló, diákok és tanárok által készített digitális könyv, az MVOD-book. Jó olvasgatást minden érdeklődőnek és örömteli nosztalgiázást kíván a projektben résztvevőknek: mvod-book.pdf

Barcsa Orsolya, a projekt koordinátora

Interjú Santival

Cziráky Tünde - 2015-09-20

A 2014/2015-ös tanév második félévében abban a nagyszerű élményben lehetett részünk több, mint egy hónapon keresztül, hogy a spanyol nyelvet egy anyanyelvi gyakornokkal- vagy már inkább baráttal- gyakorolhattuk. Santiago Cardona Ortiz, vagyis Santi, Kolumbiából érkezett hozzánk az AIESEC nevű önkéntes programon segítségével. Hat családnál töltött el néhány napot, hetet, emellett bejárta Európát teljesen egyedül. Társa egy fényképezőgép volt, amivel rengeteg lenyűgöző fotót készített. Mióta elindult szülővárosából Medellínből, több mint 20 országban járt, különböző kultúrákkal ismerkedett meg.

Istvános diákok a napfényes Costa Braván

Kozma Szabolcs 11.b - 2015-08-24

Remek hangulatban telt és feledhetetlen élményeket jelentett a részt vevő diákok és tanárok számára az idén nyáron újra megvalósult spanyol út. Augusztus 15-én indult útnak a 20 fős istvános csapat és tíz napot töltöttünk Spanyolország északi részén a Costa Braván. A strandolás és a nyelvtanulás mellett kulturális programok és városnéző séták fűszerezték napjainkat. De mindez hitelesebb, ha egy résztvevő diák szemszögéből látható.

Nyaralj te is Spanyolországban a Costa Braván!

Barcsa Orsolya - 2014-12-01

Ha régóta vonz Spanyolország, és szeretnél ezen a nyáron a barátaiddal nyaralni a tengerparton Barcelona közelében a Costa Braván, akkor ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget!

Német nyelvi tábor Ausztriában

Vimlátiné Kálmán Judit - 2014-11-16

Ismét nyelvi tábort szervezünk a német nyelvet tanuló, vagy már németül legalább alapszinten beszélő diákjainknak bármely évfolyamról. A tábor időpontja 2015. június 28 – július 4., helyszíne a tiroli Walchsee. Naponta német nyelvi foglalkozások anyanyelvi tanárokkal, délutánonként kirándulások a környék nevezetességeihez. Részletesebb információ és jelentkezési lap a némettanároktól kérhető.

Comenius program Szentendrén

Petrács Lőrinc 11.b, Sugár Zsófia 11.a - 2014-09-19

Folytatódik a nemzetközi felfedezőút

Barcsa Orsolya - 2014-09-07

Immár második évébe lépett az aktuálisan futó Comenius projekt és folytatódik a barangolás a munka világában, a múltban és a jelenben.

A héten három ország delegációja látogat iskolánkba: Olaszországból a San Vitó-i Liceo Filandiere, Spanyolországból a mallorcai Colegio Coop. Son Verí Nou, Németországból pedig a stadtlohni Geschwister-Scholl Gymnasium tanulói érkeznek hozzánk. A vendégfogadásban összesen 33 diákunk vesz részt. A héten zajló változatos programok között szerepelnek iskolai, budapesti és vidéki események is.

Comenius projekt 2013/2014

Barcsa Orsolya - 2014-07-01

Talán minden eddiginél mozgalmasabb, élményekben és utazásokban gazdag tanévet tudhatunk magunk mögött. A testvériskolai kapcsolatok sokaságának köszönhetően iskolánk diákjai az idén a hagyományosnak nevezhető úticélokon túl (Németország, Olaszország, Erdély) új helyszínekre is eljuthattak (India, Törökország, Spanyolország). A „My Voyage of Discovery” című Comenius projekt segítségével az elmúlt néhány hónapban összesen 78 diákot utaztattunk 4 országba (Németország, Olaszország, Spanyolország és Törökország).

Mallorca

Mindák Viktória 12.E - 2014-05-07

2014. április 5. és 12. között iskolánk tíz diákja Palma de Mallorcára utazhatott a Comenius program keretében. Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb tagja és az emberek körében igen kedvelt turisztikai célpont. A sziget rendkívül sok lehetőséget kínál, mint például napozás a homokos parton, fürdés a tengerben, vásárlás a sok Váci utca jellegű negyedben és étkezés az egzotikus éttermekben. Ez volt a klisé, viszont csoportunk közelebbről és mélyebbről is megismerhette Mallorcát.

Oldalterv: Onódy Eszter