Bodrog vízitúra

Fülöp Gergely András 9.ny - 2015-07-01

2015. június 16-21.

Számomra nagyon élvezetes volt az idei vízitúra! Olyan nagyszerű élményeknek lehettem részese, amiket sohasem fogok elfelejteni.

A kenukkal Felsőbereckitől indultunk, célállomásunk Tokaj. Az evezés kellemes tempóban tartott és végig nagyon biztonságos volt. Az egész tábort még izgalmasabbá tette, hogy sátorban is kellett aludni, amit mindenkinek saját magának kellett összeraknia. Az önállóságra való felkészítés garantált! Nagyon komfortos volt, hogy a csomagjaidat nem neked kellett pakolnod a kenuba, hanem azt szervezetten minden nap külön elvitték a következő táborhelyig. A programok nagyon jók voltak, voltunk kirándulni, estére mindenkinek a kellemes fáradtság, az igazán jóleső alvás volt a jutalma. A vacsora mindig finom volt és bőséges, maga a hely, a természet csodálatos. Ez a környezet felpezsdítette bennem a kalandvágyat, hogy az állandóan változó természetben számomra valami újat fedezhessek fel. Engem nagyon, de szerintem a legtöbb embert vonz a természet, főleg városiakat, akik nem lehetnek minden nap részesei ennek a határtalan világnak. Nagyon vonzó benne a tábortűz, a bográcsozás, a friss és tiszta levegő, a madarak csicsergése, hogy végre kiszabadulhatok otthonról és nem minden nap ugyan azt élem át, hanem valami mást is, valami újat. Habár gyakran felmerülhet bennünk, hogy félünk az ismeretlentől, de ott van bennünk a kíváncsiság is, a felfedező vágy, hogy magunk fedezhessük fel az ismeretlent. Az idei Bodrog túrán ezt teljesen megtehettük! A társaság által biztosított jó hangulat pedig még csak ezután következik!

Tudd meg, hogy egy ilyen 6 napos tábor bárkit összehoz! Én például először mentem most nyáron vízitúrázni az iskolával, és már rögtön az első nap, páros létszámú csoportból, csak nekem sikerült egyedül ülnöm a vonaton, így már az elején azt éreztem egy kicsit, kár volt eljönnöm. A túra végére azonban minden megváltozott! Nem csak, hogy új barátaim lettek, de a végén, mikor egy kiválót röplabdáztunk, a csapatom az én nevemet harsogta. Szóval ne csüggedj, ha első nap még egyedül vagy, mert szinte garantált, hogy a végére már mindenki ismerni fog! Mindezek mellett még tanulhatsz is. A túravezetők ugyanis mindent elmondanak, amit az ottani környezetről tudnod kell. Több éves tapasztalataikat osztják meg veled, ha kéred, például hogy hogyan is nézett ki régebben a vidék, de nem csak erről, hanem bármi másról is. Az utolsó napokban versenyeket is tartottunk, ahol mindenki még inkább megmutathatta ügyességét evezésben, röplabdában.

Nagyon jó volt a túra és legalább még 4-szer megyek, de elmondom, hogy ami ott történt, azt szavakkal le sem lehet írni, ezt az embernek magának kell átélnie!

további képek

Oldalterv: Onódy Eszter