World Robotic Olympiad

Szalayné Tahy Zsuzsa - 2015-09-21

Szponzorokat keressünk.

Tisztelt Olvasó!

2015. május 22-23-án, az Edutus Főiskolán megrendezett WRO Hungary verseny HS kategóriájában iskolánk diákjaiból álló smopu!M csapat első helyezést ért el, ezzel indulási jogot szerzett a Dohában (Katar) 2015 november 5-8-ára meghirdetett

World Robotic Olympiad versenyre.

A csapat tagjai a KLIK Budapest XIV. Tankerület Szent István Gimnázium tanulói:

  • Czurkó Dániel 11.b
  • K. Szabó András 12.a
  • Udvardi Péter 12.b

A felkészülést segítette és a versenyen a csapat vezetője Somos Balázs, a BME-GPK MSc hallgatója, munkáját a Morgan Stanley ösztöndíja tette lehetővé.

A versenyhez szükséges eszközöket az "Út a tudományhoz" tehetséggondozó pályázaton szereztük be. Részvételünket - bár az iskola versenyeztetési tervében szerepel - idén a MATEHETSZ csoportos tehetséggondozás pályázatából biztosítottuk.

A WRO döntőre a csapatnak (a Szent István Gimnáziumnak) rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, de gondot okoz, hogy a pályázati támogatások csak az adott magyarországi fordulóra voltak elegendőek, ezért a világversenyen való részvételünkhöz szponzorokat keresünk.

A részvételi költség 1,6 millió Ft körül várható. Ebben benne van a nevezési díj, az utazás, biztosítás, szállás és étkezés költsége valamint minimális összeg a szponzorok reklámozására.
Jelenleg 1,3 millió Ft támogatásra van ígéretünk, így

már csak 300 000 Ft hiányzik,

amiből főleg az étkezéseket, helyi közlekedés és reklám költségeket fedeznénk.

A versenyről:

A WRO versenyen LEGO robotot kell építeni, ami végrehajt egy összetett feladatot Idén hegyek tetejére kell kockákat eljuttatni, az ott levő lyukba betenni.

A verseny feladata előzetesen csak részben ismert. Az ismert feladatra lehet programokkal és robottervvel készülni, de a robotot helyben kell megépíteni és a feladat módosulása miatt a programot is módosítani kell.

Köszönöm, a segítséget,

Szalayné Tahy Zsuzsanna
KLIK BP XIV. Tankerület Szent István Gimnázium
Tehetséggondozó és Informatikatanár
sztzs@szigbp.hu

Oldalterv: Onódy Eszter