Történelmi váltófutás

Kerényi Krisztián 11.e - 2017-09-25

2017.09.24-én került megrendezésre a 25. Történelmi Váltófutás, a Budai Vár lankás labirintusában. Iskolánk a középiskolák kategóriában indult egy fiú és egy lány csapattal. Mindkét csapat kiválóan teljesített, a fiúcsapat 6. míg a lánycsapat 3. helyezést ért el.

Borongós napra virradtunk aznap, s az idő kellően rossz volt ahhoz, hogy az embernek nemhogy futni, de még az ágyból felkelni sem volt kedve. Ámde mind tudjuk, hogy a Szent István Gimnázium tanulói nem adják fel ilyen könnyen, így hát vasárnap reggel bízva, hogy nem szakad ránk az ég, de céltudatosan elindultunk, hogy lefussuk, amit le kell. Egymás után érkeztünk a helyszínre, s bár nem volt nehéz eltévedni a verseny kezdetére valahogy mind elfoglaltuk helyünket. Megszólalt a sípszó s indult a verseny. Egy időbeli csúszás miatt együtt indult minden korcsoport, s így elég érdekes látványt nyújtott, ahogy olyan 70-80 általános és középiskolás diák egy tömegként rohan fel a várba, úgy mintha az életük múlna rajta. Ámde a tömeg ellenére is a botot átadták, s a következő futó megkezdte futamát.
S így, a nap végére elégedett vigyorral a képünkön léptünk a pódiumra, mármint biztos így lett volna, ha nem fagytunk volna szét abban a hidegben. Ámde így is azt mondhatom, hogy senkire sem lehet panasz és büszkék lehetnek a Szent István Gimnázium tanulói arra az eredményre, amit ezen a versenyen elértek.

A lány csapat tagjai: Mógor Boglárka, Baranyai Kata 12.E Csermely Blanka, Légár Lili, Zsömböly Zsófia 10.B, Bíró Vera, Dobos Ilona 11.C,Tóth Bogi 10.C,Gulyás Michelle 11.D,Török Lili, Halász Eszter, Gábor Luca 9.B

A fiú csapat tagjai: Szarka Benedek 9.B, Vígh Zoltán, Oláh Kristóf 12.A, K. Szabó Zoltán 11.A, Rosta Zsombor, Szenthelyi Kristóf 12.D, Tóth Gábor 10.C, Udvarvölgyi Lóránd, Kerényi Krisztián 11.E, Báder Bence, Kis Béla, Motyovszki Bence, Kádár Richárd 12.E

Oldalterv: Onódy Eszter