Mallorca

Mindák Viktória 12.E - 2014-05-07

2014. április 5. és 12. között iskolánk tíz diákja Palma de Mallorcára utazhatott a Comenius program keretében. Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb tagja és az emberek körében igen kedvelt turisztikai célpont. A sziget rendkívül sok lehetőséget kínál, mint például napozás a homokos parton, fürdés a tengerben, vásárlás a sok Váci utca jellegű negyedben és étkezés az egzotikus éttermekben. Ez volt a klisé, viszont csoportunk közelebbről és mélyebbről is megismerhette Mallorcát.

Mindenkiben mély nyomot hagyott a cabrerai hajókirándulás. Cabrera a sziget egyik „szomszédja”, s természeti örökségének köszönhetően nemzeti park. Egyik nagy érdekessége, hogy csak külön engedéllyel lehet meglátogatni, és ugyancsak szükséges ez a partjainál való horgonyzáshoz is.

Utunk fő témája a turizmus volt, így meglátogattunk egy hajdani szállodát, egy családi kézben levő kis borászatot valamint egy hajóépítő műhelyt is. Külön élmény volt a főváros, Palma de Mallorca felfedezése, s főbb látványossága, az Antonio Gaudí által átalakított katedrális, valamint a királyi palota, melyből lenyűgöző látvány nyílik a tengerre.

A spanyol családok és diákok mindenben segítőkészek voltak. Egy hét elteltével spanyol nyelvtudásunk sokat fejlődött, így ez intenzív nyelvi kurzusnak bizonyult. Emellett nemzeti ételek egész sorát kóstolhattuk végig, és betekintést nyertünk a spanyol kultúrába és családi életbe is.

Mindannyian reméljük, hogy szeptemberben, mikor mi fogadjuk a spanyolokat, hasonlóan érdekes élményekben lesz részünk, mint Mallorcán.

Oldalterv: Onódy Eszter