Eötvös-szónokverseny: ismét szép eredmény az országos döntőn

Természetesen az online megrendezett országos döntőről sem maradhattak le az istvános diákok!

Idén szokatlan módon, online formában rendezték meg az Eötvös József országos középiskolai szónokverseny regionális fordulóit, valamint országos döntőjét. A regionális fordulók még tavasszal kialakult mezőnye szeptember folyamán próbálhatta ki az online verseny eddig szokatlan formáját: a tételt 15 órakor küldték ki a szervezők, és az elkészült, mobiltelefonnal rögzített hang- és képfelvételt 17 óráig lehetett feltölteni egy fájlmegosztóra. Hasonlóképpen zajlott a szeptember 23-i Kárpát-medencei döntő is.

A még tavasszal lebonyolított iskolai fordulóból két diákunk jutott be a regionális fordulóba: első helyen az időközben elballagott Szittya Dániel (12.B, felkészítő tanára: Jakab Katalin Edit), második helyen Muhari Bálint (9.C, felkészítő tanára: Bóka Gábor). A regionális fordulóban már csak az immár 10.C-s Muhari Bálint tudta vállalni a szereplést, és a fővárosi és Pest megyei 2. kategóriában a 3. helyet megszerezve bejutott a Kárpát-medencei döntőbe. A Kárpát-medencei döntőben pedig nagyszerű versenyzéssel, kiváló szónoklatot bemutatva a megosztott 7. helyen végzett. (Összehasonlításképpen: iskolánknak utoljára 2017-ben volt helyezett versenyzője a Kárpát-medencei döntőben, akkor Szűts Mátyás az 5. helyen végzett.)

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas űjságíró, a zsűri elnöke meleg szavakkal méltatta diákunk teljesítményét, értékékelésének középpontjába a gezstikuláció problémáját állítva. (Az eredményhirdetés az alábbi videón visszanézhető, a Muhari Bálintról szóló értékelés kb. a 17. percnél kezdődik).

Versenyzőinknek és felkészítóiknek is gratulálunk!

Magyar–művészetek munkaközösség

Fotó: Jakab Boldizsár