Átvétel iskolánkba

Az iskola csak olyan esetben tud átvenni diákot más intézményből, ha a célosztályban van hely. Osztályainkat 34 fővel indítjuk, így a maximális osztálylétszámot elérjük. Üresedés csak akkor fordulhat elő, ha egy diák valamilyen okból távozik az intézményből. 

Speciális matematika tagozatra átvenni diákot a 8. évfolyam végéig tudunk akkor, ha matematikából a diák kivételes tehetségű. Későbbi évfolyamon alapvetően más iskola speciális matematika tagozatáról van átjelentkezésre lehetőség. 

A természettudományos emelt óraszámú osztályokban az emelt tananyag okán 8. osztály 2. félévétől a természettudományos tárgyak valamelyikéből (kémia, biológia, fizika) kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat tudunk átvenni. Az emelt óraszámok miatt ilyen esetben is lehet, hogy nagyobb tananyagmennyiséget kell pótolni. 

Kizáró ok lehet, hogy ha az átvételi szándékkal hozzánk jelentkező diák nem tanulta a célosztály által hosszabb ideje tanult idegen nyelvet. Az átvételi kérelem beérkezése esetén a vezetőség és az érintett osztályfőnökök a létszámok, a diák előzetes teljesítménye, eredménye és a tanult idegen nyelv függvényében döntenek az elutasításról vagy meghallgatásról. A meghallgatáson részt vesz az osztályfőnök, a magyar és matematika tanárok, és esetleg további szaktanárok, majd az igazgatóval együtt döntenek az átvételről vagy annak elutasításáról.