Ideiglenes felvételi rangsor

Kedves Felvételiző Diákok! Kedves Szülők!

A jelen cikk végén található linkeken keresztül érhetők el az ideiglenes felvételi rangsorok (felvételi jegyzék). Minden, az intézményünkbe jelentkezett tanulót rangsoroltunk.

 

Figyelem!

Március 21-23. között lehetőségük lesz a jelentkezési sorrend megváltoztatására, új osztály felvételére.

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy gyermeke – sorszáma alapján – jelenleg nincs a bejutók között, kérjük, mielőtt a jelentkezés során megjelölt iskolák sorrendjét megváltoztatná, gondoljon a következőkre:

– Sok olyan felvételiző diákunk van, akik két osztályunkba is jelentkeztek, ezért mindkét osztály rangsorában szerepelnek. Mivel felvételt csak az egyik osztályba nyerhetnek, ezért a másik osztály rangsorában mögöttük állók bejutását ők nem akadályozzák.

– Vannak a felvételizők között olyan tanulók, akik legnagyobb sajnálatunkra nem a Szent István Gimnáziumot fogják választani első helyen. Ha ők más iskolába nyernek felvételt, akkor a mögöttük állók a mi rangsorunkban előrébb kerülnek.

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a felvételi jegyzékben hátrébb szereplő tanulók esetében a pozíciójuk miatt nem érdemes az iskolák (illetve osztályok) sorrendjét megváltoztatni. Változtatni csak akkor érdemes, ha a tanuló továbbtanulásával kapcsolatos elképzeléseik időközben módosultak, és már nem elsősorban a mi iskolánkba szeretnék őt beíratni.

Ha valaki egy olyan iskolát helyez a Szent István Gimnázium elé, amelynek rangsorában előkelő helyen szerepel, akkor oda nagy valószínűséggel felvételt nyer, így a mi iskolánkba akkor sem kerülhet be, ha egyébként a rangsorok folyamatos alakulása miatt ez sikerülhetett volna.

Az esélylatolgatás és az önök előtt álló döntések megkönnyítésére március 17-én, pénteken 17.00-kor a Díszteremben tájékoztatót tartunk.

Ide kattintva érheti el a felvételi rangsorokat:

6 évfolyamos matematika tagozat

6 évfolyamos természettudományos tagozat

4 évfolyamos emelt matematika osztályok