Testvériesen a Tamásiért

Istvános adománygyűjtés a székelyudvarhelyi baleset érintettjei, valamint a helyreállítás támogatására

Iskolánk közössége már több ízben összefogott és nagylelkűségéről tett tanúbizonyságot. Most ismét adománygyűjtést indítunk, mellyel testvériskolánkat, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumot szeretnénk támogatni.

December 18-án az erdélyi iskola bentlakásának egy része összeomlott, maga alá temetve négy diákot. Közülük az egyik fiatal azonnal, egy másik tanuló többhetes küzdelem után végül a napokban életét vesztette a balesetben, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az omlás több hálóhelyiséget érintett, melyekben az ott található tanulói értéktárgyak nagy arányban megsemmisültek. Az épület nem csak a Székelyudvarhelytől távolabb élő diákok kollégiumaként működött, de ez volt a testnevelés órák egy részének, az iskolai színtársulat-, néptáncegyüttes- és kórus próbáinak is helyszíne.

A Bentlakás az elmúlt harminc évben osztálykirándulások, testvériskolai nagytalálkozók, látogatások során több alkalommal szolgált istvános diákok és tanárok szálláshelyéül is.

A tragédia testvériskolánk egész közösségét mélyen megrázta. Nincs olyan osztály, melyben ne lenne – közvetve vagy közvetlenül – érintett.  Ezt a válságos helyzetet testvérkollégáink a saját pedagógiai eszköztárukkal, valamint szakemberek bevonásával igyekeznek kezelni. Ugyanakkor a baleset kivizsgálásának, a felelőskeresésnek, az épület jövőjének és a külső kommunikációnak a terhei is az ő vállukon vannak.

Ebben a nehéz helyzetben szeretnénk a magunk eszközeivel támogatni a gyászoló testvériskolai közösséget.

Hogyan segíthetünk?

Azon diákjaink és tanáraink, akik a székelyudvarhelyi közösség tagjaival kapcsolatban állnak, személyes csatornáikon keresztül kiemelt figyelemmel igyekeznek mellettük állásukat és együttérzésüket kifejezni.

Emellett szeretnénk a baleset érintettjei és a helyreállítás támogatására anyagi hozzájárulással segíteni, ezért pénzadományokat gyűjtünk. A támogatásra szánt összegeket személyesen, valamint utalással küldve lehet felajánlani a következők szerint.

SZEMÉLYESEN
Az iskola titkárságán munkanapokon 9 órától 15 óráig, az erre a célra megjelölt adománygyűjtő ládába.

ÁTUTALÁSSAL
Alapítványunk bankszámlájára, a „TAMÁSI ADOMÁNY” közlemény feltüntetésével.
Kedvezményezett: Szent István Gimnázium Alapítvány
Bankszámlaszám: 11714006-20250070

A felajánlásokat 2024. január 19-éig várjuk.

Nagylelkű adományaikat hálatelt szívvel köszönjük!