Szóbeli felvételi ponthatárok és meghallgatás napjai 2024

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

 

A szóbeli felvételi meghallgatásra a behívási ponthatárok (a magyar és a matematika központi írásbeli összege) a következők:

  • 6 évfolyamos képzés esetén: 74 pont,
  • 4 évfolyamos képzés esetén: 77 pont.

Mentességet kapnak azok a diákok, akinek az írásbeli pontszáma elérte a

  •  6 évfolyamos képzés esetén: 86 pontot,
  •  4 évfolyamos képzés esetén: 93 pontot.

A szóbeli felvételiket a következő napokon tartjuk:

  • 6. osztály: 2024. március 4., 6., 7., 8. és 12.
  • 8. osztály: 2023. március 4., 5., 6., 7. és 11.

A pontos beosztást várhatóan  2024. február 29-én csütörtökön délután fogjuk közzé tenni.

A mentességet szerzett diákokat szeretettel várjuk egy osztályfőnöki ismerkedős programra 2024. március 11-én hétfőn 16:00-kor (8. osztály) és 2024. március 13-án szerdán délután 15:00-kor (6. osztály).

 

Űrlap:

A szóbeli felvételi meghallgatások megszervezésének gördülékenyebbé tétele érdekében, és a diákok osztálysorrendjének megfelelő beosztás elkészítéséhez kérjük, hogy mennél hamarabb töltsék ki a szándékukról szóló űrlapot.

 

A szóbeli felvételi a jelentkezők matematikai-logikai és nyelvi képességeit méri fel. A matematika tagozatra jelentkezőknek csak matematikából, a többi osztályba jelentkezőknek matematikából és magyarból is van szóbeli meghallgatás. Ha valaki csak a matematika tagozatot jelölte meg, és emiatt a magyar szóbelin nem vesz részt, de később a természettudományos osztályt is felveszi a módosító jelentkezési lapon, akkor ő a természettudományos osztályban a pontszámításnál a magyar szóbelire 0 pontot fog kapni. Ezért kérjük, hogy ha gyermekük a hatévfolyamos képzésben csak a matematika tagozatra jelentkezik, akkor nyilatkozzanak arról, hogy kérik-e a magyar szóbelit a későbbi tagozatváltási lehetőség érdekében (akár kérik, akár nem). Nyilatkozni az alábbi nyomtatvány kitöltésével és a szig.felveteli@gmail.com e-mail címre történő elküldésével lehet. Lehetőleg 2024. február 28-ig tegyék meg ezt:

Nyilatkozat magyar szóbeli felvételiről

 

Kérjük, hogy a hozzánk felvételiző diákok hozzanak magukkal egy legfeljebb egy A4-es oldal terjedelmű névvel ellátott, képes bemutatkozást, amely készülhet kézzel vagy számítógéppel, és amely segíthet jobban megismerni a hozzánk felvételiző diák személyiségét, érdeklődését. Ez bármit tartalmazhat, amit önmagáról fontosnak tart elmondani, személyes információkat, fényképeket, rajzokat, kisebb szövegeket. Fel lehet például sorolni az iskolai jegyeken felüli eredményeket, iskolán kívüli tevékenységeket, hobbit bemutató fotót, rajzot, leírást, egy-két fényképet természetes szituációban,  motivációját, amiért iskolánkba a szeretne jönni, rövid jellemzést, bemutatkozást szövegesen, szófelhőben, a család bemutatását szövegesen, fotón, rajzon. (Mindezek csak ötletek, a kivitelezés teljesen kötetlen tartalmú.) A művet a szóbeli felvételi elején kérjük el, és nem kerül pontozásra a szóbelin, tehát nem kerül hátrányba, aki nem ad le bemutatkozó oldalt. Ugyanakkor egy jól összeállított anyag segít abban, hogy a felvételiző diákról teljesebb képet kaphassunk. A bemutatkozó oldal nem kerül fel semmilyen fórumra, megosztásra.

A felvételin a diákokról fénykép készül, melynek célja az, hogy a felvételi eljárás során azonosítani lehessen. A fényképek semmilyen fórumon, nyilvános helyen nem kerülnek megosztásra, kizárólag a felvételi bizottság tagjai fogják látni. Amennyiben a szülő nem járul hozzá, hogy gyermekéről fénykép készüljön, kérjük jelezze.

 

A felvételről illetve az elutasításról szóló határozatokat az intézményben az iskola titkárságán 2024. május 2-án 8-16 óra között lehet átvenni.