Felvételi szóbeli meghallgatás beosztás 2024

Tisztelt Szülők, felvételiző Diákok!

 

A behívási ponthatárt elért tanulók az alábbi linken keresztül elérhető felületen, oktatási azonosítóból generált kód megadásával tudnak tájékozódni a szóbeli meghallgatás időpontjáról, külön értesítést erről nem küldünk.

A kód: a diák oktatási azonosítója + anyja nevének első két karaktere. (Pl. 71234567890An Ha az anyja neve Dr.-ral kezdődik, ez esetben Dr-t kell írni. Ha nem működik, kérjük próbálják a kisbetű – nagybetű változtatást is. A név részletét minden ékezet nélkül kell beírni.)

 

A beosztás az alábbi linken található:

Időpontok

.

A mentességet szerzett diákokat szeretettel várjuk egy osztályfőnöki ismerkedős programra 

8. osztályos diákok 2024. március 11-én, hétfőn 16:00-kor,

6. osztályos diákok 2024. március 13-án, szerdán délután 15:00-kor.
.

Szóbeli meghallgatással kapcsolatos egyéb információk:

 

Kérjük, hogy a felvételizők a szóbeli meghallgatás kijelölt időpontja előtt 15 perccel érkezzenek meg. Az iskolába érkezéskor a portánál elhelyezett hirdetőtáblán és a felvételi eljárást segítő diákoknál tudnak tájékozódni a terembeosztásról. Gyermekük a szóbeli meghallgatásról a megadott kezdési időponttól számítva kb. 1 óra 45 perc múlva tud távozni (természetesen ezen időtartam alatt lesz lehetősége pihenésre, regenerálódásra is a matematika és a magyar szóbeli között). A szülőknek várakozásra javasoljuk a könyvtárat.

 

Kérjük, a szóbeli felvételire hozzák magukkal a diák- vagy személyi igazolványukat, az elektronikus ellenőrző aktuális tanévre vonatkozó osztályzatokat, bejegyzéseket tartalmazó kinyomtatott példányát, ceruzát, radírt és tollat.

 

Kérjük, hogy a hozzánk felvételiző diákok hozzanak magukkal egy legfeljebb egy A4-es oldal terjedelmű névvel ellátott, képes bemutatkozást, amely készülhet kézzel vagy számítógéppel, és amely segíthet jobban megismerni a hozzánk felvételiző diák személyiségét, érdeklődését. Ez bármit tartalmazhat, amit önmagáról fontosnak tart elmondani, személyes információkat, fényképeket, rajzokat, kisebb szövegeket. Fel lehet például sorolni az iskolai jegyeken felüli eredményeket, iskolán kívüli tevékenységeket, hobbit bemutató fotót, rajzot, leírást, egy-két fényképet természetes szituációban,  motivációját, amiért iskolánkba a szeretne jönni, rövid jellemzést, bemutatkozást szövegesen, szófelhőben, a család bemutatását szövegesen, fotón, rajzon. (Mindezek csak ötletek, a kivitelezés teljesen kötetlen tartalmú.) A művet a szóbeli felvételi elején kérjük el, és nem kerül pontozásra a szóbelin, tehát nem kerül hátrányba, aki nem ad le bemutatkozó oldalt. Ugyanakkor egy jól összeállított anyag segít abban, hogy a felvételiző diákról teljesebb képet kaphassunk. A bemutatkozó oldal nem kerül fel semmilyen fórumra, megosztásra.

 

A felvételin a diákokról fénykép készül, melynek célja az, hogy a felvételi eljárás során azonosítani lehessen. A fényképek semmilyen fórumon, nyilvános helyen nem kerülnek megosztásra, kizárólag a felvételi bizottság tagjai fogják látni. Amennyiben a szülő nem járul hozzá, hogy gyermekéről fénykép készüljön, kérjük jelezze.

 

A felvételről illetve az elutasításról szóló határozatokat az intézményben az iskola titkárságán 2024. május 2-án 8-16 óra között lehet átvenni.

 

Sok sikert kívánunk!

 

A vezetőség