Spanyol cserediákok Budapesten 2024

A 2024-es év során a 10.B osztálynak lehetősége nyílt egy angol nyelvű cserediákprogramra a spanyol IES Lonardo Torres Quevedo iskolával. A cserénk fő célja, amellett persze, hogy fejlesszük a nyelvtudásunkat és megismerjünk egy új kultúrát, a fenntarthatóság volt. Két perces videókat és plakátokat kellett készítenünk, amit az utolsó napon be is mutattunk. A munkáinkból a legjobbakat májusban Santanderben, a nagy konferencián fogjuk prezentálni.

A hét minden napjára volt szervezve nem csak egy, hanem több program, kirándulás is. A legelsők között volt a City Tour. Bár az időjárás nem nekünk kedvezett, még esőben is nagyon élvezték a spanyol cserediákok és persze mi is a város megismerését. Szentendre is a kedvenc programok egyikévé vált. Még a dán cserediákokkal is összefutottunk egy kép erejéig. Meglátogattuk a Parlamentet, felmentünk a Mol torony tetejére, bowlingoztunk, sétáltunk a Budai várban… Rengeteg élménnyel gazdagodtunk:)). Pénteken egy kulturális estet rendezett az iskolánk a spanyol, a dán, a német és a magyar diákok számára. Bemutatkoztunk mindannyian, megkóstoltunk különféle ételeket és még közösen táncolni is tanultunk.

 

Talán a legjobban a jókedv jellemzi ezt az egy hetünket. A spanyol diákok és tanárok folyamatos életvidámsága kihatott mindenkire, aki részt vett a programban. Életünk egyik legjobb hete volt. Köszönjük szépen a szervező tanároknak, Jánossy Emese és Seregély Ildikó tanárnőknek. Nélkülük nem lett volna kivitelezhető ez az egész. Köszönjük a spanyol cserediákoknak és tanároknak azt a végtelen energiát és vidámságot, amivel Magyarországra megérkeztek. Már kíváncsian várjuk, mit tartogat számunkra Santander, de egy valamire figyelmeztettek minket, aludjuk ki jól magunkat előtte, mert talán még ennél is több élménnyel gazdagodhatunk majd!

 

Gyúri Emma 10.B