Tájékoztató a bejövő osztályok diákjainak tankönyv rendeléséről

Tájékoztató a bejövő osztályok diákjainak tankönyv rendeléséről 2024-25. 


 

Gratulálunk a sikeres felvételi vizsgákhoz!

Kérjük a tisztelt szülőket, diákokat, a tankönyvrendelési űrlapot 2024. május 30. csütörtökig töltsék ki és küldjék el !

Leendő osztályuk Google-űrlapját az osztály neve alatti linken tudják megnyitni. Töltsék ki az adatokat, pipálják ki a kért tankönyveket, majd a Küldés-re kattintva juttassák vissza rendelésüket!

Elküldött rendelésükről a rendszer automatikus másolatot küld az űrlap elején megadott címre.

A személyes adatok a Kello nyilvántartásához szükségesek, azok nélkül nem lehet regisztrálni a diákot, ezért kötelező a kitöltésük. Az e-mail címek megadása a hatékonyabb kapcsolattartás érdekében szükséges.

Kérem a leendő 7-eseket, kérjék törlésüket jelenlegi iskolájuk tankönyvfelelősénél, mert enélkül nem tudom, őket regisztrálni a mi iskolánk tankönyvrendelési felületén (Kello).

Kérjük, csak az adott diák számára valóban szükséges könyveket rendeljék meg. (egyféle 2. idegen nyelv tankönyv+munkafüzet, mi az, ami már megvan?)

Bizonytalanság esetén érdeklődjenek leendő osztályfőnöküknél vagy a tankönyvfelelősnél!

 

Angol nyelv (bejövő új diákok esetén)

– A megírt szintfelmérők javítása után sorolják be az angoltanárok a csoportok valamelyikébe a diákokat > a csoport szintjéhez rendelik hozzá a tankönyvet. Ezt a csoportbeosztást én közvetlenül megkapom, és ez alapján fogom az angol nyelvkönyveket megrendelni, így azokról nem kell nyilatkozniuk.

7.A

https://forms.gle/7tkdHonWLMKQmDDB9

 

7.B

https://forms.gle/rbyRPwoeF5qRv9M97

 

9.C

https://forms.gle/gATMPmC5fWvVmh7C9

 

9.D

https://forms.gle/1Sh5bRgWea9yhUxo7

 

Ingyenesség

A térítésmentes tankönyvellátás a 2024/2025-ös tanévben kiterjed a köznevelési intézmények 1-16. évfolyamára > azaz a következő tanévben 7-8-9-10-11-12. évfolyamainkra járók alanyi jogon térítésmentesen kapják tankönyveiket, azt az állam biztosítja. Vagyis minden diákunk térítésmentes.

Ennek módosítására az iskolának nincs lehetősége, azaz az érintettek az iskolán keresztül nem tudják megvásárolni a könyveket még akkor sem, ha meg szeretnék tartani.

(Ilyen igény esetén egyéni beszerzést javaslunk. A tankönyvek megvásárlását intézhetik a KELLO webshop-ján keresztül (webshop.kello.hu), vagy a Kódex Könyváruházban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).)

– A rendelet előírása: az iskolai tankönyvrendelésnek biztosítania kell – az iskolától történő tankönyvkölcsönzés, használt tankönyvek biztosítása – az ingyenes tankönyvhöz való hozzájutást a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő minden ingyenességre jogosult tanuló részére.

Ebből következik, hogy az ingyenességre jogosultak új és használt tankönyveket vegyesen kapnak.

Az ingyenesek könyvei az iskola tulajdonát képezik. Azokat a tanulmányok befejeztével vissza kell adni használható állapotban. Nem szedjük be mindet év végén, csak amikor az adott tárgy tanulása véget ér, vagy a tankönyv befejeztével az a további tanulmányokhoz már nem szükséges, legkésőbb az érettségi idején.

Az elveszett vagy megrongált tankönyveket használóik kötelesek pótolni.

Kivételt képeznek a munkafüzetek és a nyelvkönyvek, melyeket nem kell visszaszolgáltatni.

Tankönyvosztás 2024.09.02-án, az 1.tanítási napon osztályonként külön beosztás szerint

 

Pótrendelés

  • augusztus 25-szeptember 10.

Hermesz Zoltán tankönyvfelelős

Elérhetőségem:  68hetyi@gmail.com

Tel: 06-30-578-4049