Szülő-pedagógus klub – beszámoló

„Ti, akik szülőként itt vagytok, már nyerő helyzetben vagytok.” – ezzel a felütéssel indított Dávid Ferenc: Az örömök urai és a szenvedélyek vámszedői (Kortárs drogjelenség és a megelőzés lehetőségei) előadása, melyet a Szent István Gimnázium dísztermében tartott az érdeklődő szülők számára.

Tág kontextusban értelmeztük a különböző függőségeket, a szerencsejáték-függőségtől a különböző legális és illegális szerek használata mögött meghúzódó motivációkig.

Betekintést kaptunk abba is, hogy mely társadalmi körökben melyik szer „hódít és ezek hogy alakultak át az elmúlt évtizedben.

Személyes tapasztalatait is megosztva velünk, még jobban megismertük a munkájukat, amit a hozzájuk fordulók igénybe vehetnek: különböző önismereti utazások és gyakorlatok segítik a felépülést. A szakmai támogatás mellett a stabil otthoni háttér lesz az a kapaszkodó, ami segít kijönni a gödörből, ha megcsúszik egy fiatal – ez az elgondolás mindenképpen biztató volt számunkra. A függőségbe keveredőre ne tekintsünk bűnözőként, hanem abban segítsünk, hogy mi módon tud abból szabadulni.

Köszönjük az iskolának, hogy megszervezte a szülők számára ezt az ismeretterjesztő alkalmat, mindannyian komoly üzenetekkel tértünk haza.

Mayer-Timári Júlia, szülő