Nem hozott balszerencsét a 13-as!

…Mert 13. alkalommal is plakettel tértünk haza Sátoraljaújhelyből!

Idén 48. alkalommal rendezték meg az Édes anyanyelvünk országos nyelvhasználati verseny döntőjét – a hagyományoknak megfelelően Kazinczy és Kossuth városában, Sátoraljaújhelyben. A járvány miatt jóval kevesebb versenyző vehetett részt az idei döntőn (határon túli tanulók sajnos egyáltalán nem), ám a szervezők nem adták alább a korábbi években megszokott színvonalnál: a megszokott módon emlékezetes programokon vehettünk részt, és élvezhettük a zempléni kollégák és diákok vendégszeretetét.

Különlegesség, hogy idén először az országos döntőt megelőző budapesti fordulót a Szent István Gimnázium rendezte; örömünkre szolgál, hogy két induló diákunk közül Répás Márton Ádám (11.B osztály, felkészítő tanára: Bóka Gábor) a 8. helyet megszerezve kvalifikálta magát az országos döntőbe. Sátoraljaújhelyben pedig budapestit teljesítményét felülmúlva elnyerte a verseny legjobbjainak járó díjat,  Sátoraljaújhely város plakettjét, valamint a Rotary Klub különdíját is!

Répás Márton ezzel nagyszerű sorozatot folytatott, 2014 óta ugyanis minden évben eredményesen tértek haza iskolánk diákjai Újhelyből, összességében pedig Marci az iskola történetének immár 13. plakettjét nyerte el. Érdekesség az is, hogy ő az iskola történetének második olyan diákja, aki Kazinczy-versenyt és Édes anyanyelvünk versenyt is nyert: őt megelőzően Förgeteg Soma hajtotta végre ezt a bravúrt (2017, 2019). (A pontosság kedvéért: Förgeteg Soma a nagyok, Répás Márton a kicsik 14-18 évesek Kazinczy-versenyén nyert érmet, illetve jelvényt.)

Diákunknak és felkészítő tanárának is gratulálunk!

Magyar–művészetek munkaközösség

 

Korábbi díjazott versenyzőink (zárójelben a felkészítő tanárok neve):

1990: Laczkó Szilvia (Sziliné dr. Simon Márta)

1991: Laczkó Szilvia (Sziliné dr. Simon Márta)

1994: Lanczendorfer Attila (Sziliné dr. Simon Márta)

2007: Teleki Bálint (Jakab Katalin Edit)

2010: Farkas Zoltán (Kovács Ilona)

2011: Bucz Magor Soma (Jakab Katalin Edit)

2014: Répási Bálint (Bóka Gábor)

2015: Simon Tamás (Szecsődi Tamás, Bóka Gábor)

2016: Szkupien Péter (Pusztai Mária, Bóka Gábor)

2017: Förgeteg Soma (Szecsődi Tamás, Bóka Gábor)

2018: Taródi Anna (Szecsődi Tamás, Jakab Katalin Edit)

2019: Baczó Domonkos (Pusztai Mária, Bóka Gábor)

2020: Répás Márton Ádám (Bóka Gábor)

Díjazott tanáraink:

1994: Sziliné dr. Simon Márta

2019: Bóka Gábor