Zene világnapja az Istvánban

Október 2-án a gimnázium tanulói és tanárai úgy ünnepelték a zene napját, mint azelőtt még soha. Inokai Máté Tanár Úr a zene szakos tanárok és az egész tanári kar segítségével szervezte és vezette a programokat.

Az első három óraközi szünetben az iskola különböző pontjairól csendültek fel dallamok gitárról, szaxofonról, trombitáról, csellóról, hegedűről, zongoráról, sőt énekhangok is hallhatóak voltak. Ezek mind élőzenei minikoncertekként valósultak meg, melyeket az iskola diákjai adtak elő. Voltak, akik szólóban, mások együttesként adtak koncertet.

A negyedik szünetben A Díszteremben az iskola diákjai és tanárai a Szent István Gimnázium Vegyeskarával együtt először egy népdalcsokrot majd az LGT Egy elfelejtett szó és Máté Péter Zene nélkül mit érek én dalait énekelték.

Az iskolában teljesen megváltozott a légkör és mindenki kicsit felderült, hogy a monoton hétköznapokat kiszínesítette a mindenhonnan felcsendülő muzsikaszó. Ahelyett, hogy siettünk volna a következő órára figyelmesebben jártunk és kerestük az előadókat. Lelassult az idő, mindenkit átjárt a zene hangulata és értékelhettük, hogy milyen sokszínű képességekkel rendelkeznek társaink.

Köszönjük szépen az élményt a szervezőknek, valamint a fellépő diákoknak: Beöthy-Kiss Marcell, Chen Wenda, Dobos Anita, Fring Péter, Fu Dávid, Gulyás Bori, Jin Ze Yu, Katona Abigél, Kelemen Ádám, Kelemen Dániel, Kelemen Márton, Kiss-Máté Alma, Markó Mária, Mészáros Bendegúz, Moson Miléna, Nagy Emma Boróka, Pataki Krisztina, Pilissy Orsolya, Rakonczai Roland, Semsei András, Sofró Dániel, Süveges Emese, Szintai Lívia, Sztropnik Noémi, Tóth Kinga, Tran Khanh Hung, Yan Vivi, Zahuczki Vince, Zámbori Hanna!

Vesztergombi Júlia, 12.b

 

 

Fényképek: Szarvas Jácint, 12.b