Izsák-verseny 2023

31. alkalommal került megrendezésre az Izsák Imre Gyula komplex természettudományi verseny Zalaegerszegen, amelyen Keresztély Zsófia 11.a és Szabó Levente 12.c osztályos tanulók képviselték iskolánkat. A három fordulós versenyen Zsófi 1., Levente 14. helyezést ért el az összesített pontszám alapján. Zsófi a programozási fordulón maximális pontszámot szerzett, ezzel meghívást kapott az informatika olimpia válogató versenyére is.

 

A verseny feladatait, részletes eredményeit itt tudják megnézni.

 

Mindkét diákunknak gratulálunk az elért eredményükhöz!

 

Beszámoló a versenyről:

Péntek reggel Juhász Péter kísérő tanárunkkal és Szabó Leventével (12.c) elutaztunk Zalaegerszegre az Izsák-versenyre, ami egy komplex természettudományos verseny.

Az első napon 2-2 órát foglalkoztunk matematika és fizika feladatokkal, másnap pedig 2 órányi programozás versenyre került sor. A versenyre országszerte 13 rangos iskola kapott meghívást, és mindenki 2-2 delegáltat küldhetett. A megnyitón elmesélték, hogy pár éve volt külön lány verseny, programozás helyett alkalmazással és a fizika elhagyásával. Ekkor eldöntöttem, hogy megnyerem a versenyt, ezzel is bizonyítva, hogy a lányok is ügyesek a természettudományos tárgyakban.

Összességében nagyon élveztem ezt a 1,5 napot, amit így eltölthettünk, örülök, hogy részt vehettem.

Keresztély Zsófia 11.a