Néhány szó a 2023-as Mikulás Qpáról

Minden évben december 6. körül rendezzük meg iskolánkban a Mikulás Qpa-t, amelyen 6-8. osztályos tanulókból álló 6 fős csapatok versenyeznek egymással matematikából. A versenyt évről-évre istvános diákok és tanárok készítik elő közösen a feladatok kitalálásától a műsor összeállításán keresztül a lebonyolításig. Ez így történt az idei évben is. Az alábbiakban olvashatnak egy beszámolót a versenyről:

 

A Mikulás segítő manói szaloncukorral köszöntötték a Mikulás Qpára érkező diákokat.

Amikor minden csapat megérkezett, világossá vált számukra, hogy matekfeladatok megoldásával tudnak segíteni a Mikulásnak az ajándékok visszaszerzésében. A Mikulás azt is elárulta, hogy milyen szabályok szerint kell a feladatokat megoldaniuk a csapatoknak.

Ezek után megkezdődött a verseny. A résztvevő csapatok, miközben dolgoztak, bizonyos időközönként szaloncukrot kaptak, és hogy érzékeljék az idő múlását, a Mikulás szorgos segítői sorban hordták be a későbbi közös falatozásra szánt finomságokat.

A csapatok a verseny végén szuper ajándékcsomagokat kaptak, benne különböző logikai játékokkal és egyéb meglepetésekkel. Minden csapat keményen dolgozott, de végül a városligeti iskola csapata lett a győztes.

Az eredményhirdetés előtt került sor a záróműsorra, aminek a része volt a közös éneklés is. Ezután következett a buli, és miközben a gyerekek ettek-ittak, a jó hangulat érdekében a manók karácsonyi zenéket raktak be. Végül a csapatok elkezdtek szedelőzködni, és jó hangulatban, sok nagyszerű emlékkel gazdagabban távoztak.

Reméljük jövőre ugyanekkor, ugyanitt találkozunk az iskolánkban Veletek!

Manók

 

Köszönjük a sok munkát a szervező diákoknak és Dankowsky Anna Zórának, Molnár-Sáska Ildikónak és Juhász-Molnár Eriknek!

Az eredményeket, képeket a Mikulás Qpa honlapján tudják megnézni.