Zeneakadémián jártunk

Iskolánkba idén érkezett tanárunk, Inokai tanár úr jóvoltából látogathattunk el a budapesti Zeneakadémia épületébe március 5-én.
Amint beléptünk az épületbe, a segítőkész kollégák fogadtak minket és hamarosan megkezdődött az épületséta. Részletes betekintést nyerhettünk ezáltal az épület szimbolikus, gazdag díszítésébe és a történetébe is. A sétát interaktív feladatok színesítették, a végén pedig egy meglepetéskoncert koronázta az eseményeket.
Kiemelném az akusztikát is többek között, melyet élőben meg is tapasztalhattunk két hallgató jóvoltából, akik fuvola és zongora kamarafelállásban adtak elő két művet. Elsőként Bizet: Carmen című operájából egy részlet hangzott el, a következő darab pedig egy modern zeneszerző alkotása volt. A koncert barátságos légkörben zajlott, a zenei interpretáció pedig kifogástalan volt. Kérdezni is lehetett az előadóktól, ami nem szokványos esemény klasszikus körökben.
Ez a tárlatvezetés megerősített sokunkat hogy gyakrabban látogassuk a Zeneakadémiát. Az épület maga egyébként elragadó szecessziós alkotás, atmoszférája pedig lebilincselő. Örülünk ennek a kezdeményezésnek, mert többünk érdeklődését felkeltette a koncertlátogatás iránt és várjuk a következő alkalmat, mely remélhetőleg hamarosan megadatik.

Dobos Anita, 10.a