Arany és bronz a III. Nemzetközi Kémiai Tornán

Arany és bronz: Magyarország újra világelső!

 

Augusztus végén Moszkvában tartották a III. Nemzetközi Kémiai Tornát (IChTo), amelyen a magyar válogatott két hattagú csapatban versenyzett. Ez a világ talán legizgalmasabb kémiaversenye, ahol nyitott végű feladatokról angolul vitáznak a versenyzők. A győztes Hungarian Team Red fele istvános diákokból áll: Mészáros Bence csapatkapitány mellett Szappanos Attila és Szücs Pál nyert aranyérmet. Mindhárman a frissen végzett 12.A osztályból kerültek ki. Ám az utánpótlás is megvan: a Hungarian Team Green tagjaként bronzérmet szerzett Győrfi Sára, aki utolsó tanévét kezdi meg a leendő 12.A-ban.

A világbajnok csapat többi tagja Kozák András, Mészárik Márk és Vaskó Lili, bronzérmet nyert Almási Balázs, Buzafalvi Dénes, Gellér Blanka, Kovács Gergő és Varga Zsombor.
A nemzetközi zsűri tagjaként a versenyen részt vett többek között Kovács Dávid Péter, istvános öregdiák. Mindkét csapat vezetője iskolánk tanára, Kiss Andrea.

Köszönet minden tanárnak, aki munkájával hozzájárult a sikerhez: Babus Zoltán, Dr. Borbás Réka, Csupák Adrien, Fruchter Diána, Kiss Andrea, Lehr-Balló Máté és Nagy Gergely.

A verseny hivatalos oldala: ichto.org

További részletek a Tudományos Olimpikonok (https://www.facebook.com/tudomanyosolimpikonok/), valamint az IChTo nemzetközi (https://www.facebook.com/Int.Chem.Tourn/) és hazai (https://www.facebook.com/hunchemtourna/) facebook-oldalán. A 2020-as Nemzetközi Kémiai Torna válogatójának versenykiírása ugyancsak a https://www.facebook.com/hunchemtourna/ oldalon várható.

Gratulálunk a kiváló eredményhez!