Spanyol út 2016

Becker Kata 9.D - 2016-09-17

Június 28-tól július 8-ig iskolánk 8 diákja (plusz egy telekis lány) vett részt a spanyol úton Barcsa Orsolya tanárnő kíséretével.

A buszút kicsit fárasztó volt és hosszú, de túléltük.  24 órás utazás után érkeztünk meg a Camping Cala Llevado-ba, ami gyönyörű helyen helyezkedik el a Costa Bravan, Tossa de Mar és Lloret de Mar között. A turnusváltás után foglalhattuk el a szállásunkat. 4-6 fős faházakban laktunk, csakúgy, mint a két szegedi iskola diákjai, akikkel együtt utaztunk.

A Spanyolországban töltött közel tíz nap során változatos programokban volt részünk. Az egyik nap például az erdőn keresztül átsétáltunk Tossa de Mar-ba várost nézni, majd innen hajóval mentünk át először Lloretbe, aztán meg vissza a kempingbe. Kétszer voltunk Barcelonában: először a Ciudadela parkot, a Camp Nou-t (a Barça stadionja), a Pueblo Españolt (Spanyol Falu, amolyan Skanzen féle), az Olimpiai Stadiont, a Gaudí házakat (Casa Milá, Casa Batlló), a gótikus negyedet, a La Ramblat (Barcelona legnépszerűbb sétálóutcája), majd este a zenélő szökőkutat néztük meg. Második barcelonai utunk alkalmával a Sagrada Familia-t csodálhattuk meg kívülről és belülről, valamint eljutottunk Montserratba is, ami egy híres katalán zarándokhely, mivel itt őrzik a Fekete Madonna nevű kegyszobrot. Egyik este részt vettünk egy Flamenco-esten. Ehhez tartozott lovagi torna is, fejenként egy egész csirkével vacsorára!!! :) Jártunk még Marinelandban, ami egy csúszdapark és delfinárium. A delfin-show látványos volt és a csúszdázást is nagyon élveztük! Aki akart, három nap vehetett részt spanyol nyelvórákon, melyeket egy kubai származású tanárnő és a fia tartottak. Nekem tetszettek az órák, mert szituációs játékokat játszottunk és jó dalokat énekeltünk. A tíz nap során többször is fürödtünk a tengerben. Az idő csodálatos volt, a hangulat családias, a társaság nagyon szuper! A szegedi diákokkal jól összebarátkoztunk. Az egész spanyol út egy életre szóló élmény volt! Reméljük jövőre is tudunk menni!

Becker Kata 9.D

Oldalterv: Onódy Eszter