Magyar cserediákok Santanderben

A már korábban lezajlott spanyol cserediákok fogadása után, májusban a magyar diákokra várt Santander felfedezésére.

A hét elején az Educando nevű nemzetközi kongresszusra látogattunk el, amire már a magyarországi hét alatt megkezdődött a felkészülés. Az SDG célkitűzésekkel kapcsolatos kiállítást segítettünk felállítani, amit később lehetőségünk nyílt megnézni. A kongresszus során a beadott pályamunkájukkal osztálytársunk, Kiss-Máté Alma és spanyol cseréje, Vera León második helyezést értek el kisfilmükkel.

A kongresszuson kívül sok változatos programon is lehetőségünk volt részt venni. Ezek közé tartozott számos strand felfedezése, (kipróbálása), és Santander nevezetességeinek megtekintése. A családi hétvégén mindenkinek különböző programja volt, sokak más-más kis falut látogattak meg Cantabria tartományban, mint például Potes, Santillana del mar …
A gasztronómia világába is betekintést nyerhettünk közös paella főzés során, illetve a fogadócsaládok is igyekeztek minél többet megmutatni nekünk, így hát már mindenkinek ismerős a tortilla de patatas, a croquetas vagy a patatas bravas íze.

Bár időjárásunk kicsit hűvösebb volt, még így is tudtunk fürödtünk az óceánban szebbnél szebb strandokon. Esténként szabad programunk volt, ahol legtöbbször közösen mentünk a városba vagy akár egy világítótoronyhoz.

Köszönettel tartozunk Tanárainknak (Jánossy Emese, Seregély Ildikó) az élményért, és a fogadócsaládoknak a remekül eltöltött hétért. Köszönjük szépen, hogy részese lehettünk ennek a csapatnak.

Beszámoló: Szekeres Tamara, Sávos Emma, Gyúri Emma 10.B