Díjazott végzős diákok 2024

István-plakett

A Szent István Gimnázium által adott legmagasabb kitüntetés az István-plakett, melyet az a kifogástalan magatartású végzős diák kaphat, aki több éven keresztül kitűnő tanuló volt, és valamely tantárgyban kiemelkedő eredményt ért el, valamint közösségi munkája is kimagasló. Az iskola tanári kara az idén négy tanulónak ítélte oda a díjat.

Pro Alma Matre Díj

Pro Alma Matre Díjat kap az a végzős diák, aki az iskola közösségi életében maradandót alkotott, tanulmányi eredménye eléri a 4,00 átlagot és magatartása példamutató. A díjat a Szent István Gimnázium három nyugdíjas tanára, Horváth Schandl Katalin, dr. Vargay Zoltánné és Hódsági Béla alapította 2005-ben. Az évek során a díjat odaítélő bizottsághoz Kalotay Gábor tanár úr is csatlakozott.

Erdős Pál Plakett

Erdős Pál-díjban részesülhet az a végzős diák, aki a természettudományok területén kimagasló eredményekkel büszkélkedhet.

Györffy György Plakett

Györffy György-díjban részesülhet az a végzős diák, aki a társadalomtudományok területén büszkélkedhet kimagasló eredményekkel.

Szent István Gimnázium Emlékgyűrű

kapja az a végzős diák, aki valamely tantárgyból az OKTV döntőjének 1-10. helyezettjeként végzett

Kiváló OKTV Eredményért Érdemérem

kapja az a végzős diák, aki valamely tantárgyból az OKTV döntőjének 11-30. helyezettje lett

Szent István Gimnázium Elismerő Oklevél

kapja az a végzős diák, aki a gimnáziumi évek alatt közösségi, kulturális vagy sportélet területén sokat tett iskolánkért.

Kiváló Tanuló Érdemérem

kapja az a végzős diák, akinek a tanév végi eredménye több éven keresztül kitűnő volt, és amikor nem volt kitűnő, akkor legfeljebb két négyes osztályzatot tartalmazott; továbbá közepes vagy rosszabb osztályzata egyik tanév végén sem volt

Az Istvános Közösségért Érem

Istvános Közösségért Érdemérmet kapnak azok a végzőseink, akik iskolai szinten sokat tettek a diákközösségért, példát mutattak a társadalmi felelősségvállalásban, vagy a segítő-támogató hozzáállásban