SZIG színház – Elindult a 2. évad

Október 11-én este ismét nézőkkel telt meg a Szent István Gimnázium Díszterme, ahol az Én a kirakat mögött – Nőknek, nőkről, nőktől, hogy a férfiak is értsék. című előadást láthatták, pontosabban nevethették végig az érdeklődők. A közönség soraiban a tanárok és szülők mellett diákok és öregdiákok is helyet foglaltak.
Mire is utal a darab címe? A mindennapok során a közösségi médiában gyönyörűen berendezett, tökéletes „kirakatok” köszönnek vissza, mint a szépen tálalt ínycsiklandó étel, a tiszta és rendezett lakás, a mintaszerű családi élet. De vajon mi van a másik oldalon?
A szerző, Lorán Barnabás, Trabarna, a hétköznapok eseményeit állította színpadra. Kertész Richárd, Ricsifiú stand up történetei felvezették a kirakat két oldalát megjelenítő Haumann Petra és Fekete Linda színésznők jeleneteit.
Ki ne szeretné a flódnit? Különösen, ha az „hipphoppflódni”, ami lágy zeneszó mellett, különösebb erőfeszítés nélkül elkészül, és Herendi porcelánon tálalva már kattinthatjuk is a fotót a megosztáshoz. Vagy lehet, hogy mégsem annyira egyszerű a négyféle töltelékkel rendelkező finomság elkészítése? Megtudtuk, hogy a nők egy része keveset és csak gyomokat eszik, míg másik részük, ha fogyókúrázni próbál, csak lassabban hízik. A házimunka is megosztó tud lenni, hiszen van, aki (látszólag) már gyerekkorában is mindig takarítósat játszott, míg másoknak egyáltalán nem az ablakmosás a legjobb kikapcsolódás. A minta családot is jól ismerjük a kirakatból, míg a valóságban, hogy csak egy példát említsünk, a Csibe csoport a Hurut csoport fedőneve a bölcsiben.
Az előadás egy tükröt tartott elénk, mindenki találhatott olyan pillanatot, amikor magára, családjára, barátaira ismert. A rengeteg nevetés és a darab végén felcsendülő taps alapján a jelenlévők jól szórakoztak.
A színészek „főhadiszállásukon”, a Kossuth teremben, az iskola diákjainak is hagytak üzenetet.
Jótékonysági előadásról lévén szó, az est bevételéből iskolánk alapítványát is sikerült támogatni, melyért köszönet illet minden jegyvásárlót.
Végül, de nem utolsósorban köszönjük mindenkinek, aki munkájával hozzájárult az esemény sikeres lebonyolításához.