Kórushétvége – 2024. szeptember 13-14.

Közös munka és egy felejthetelen élmény

Szeptember 13-án és 14-én iskolánk énekkara különleges kórushétvégén vett részt, amelynek során teljes egészében a közelgő koncertjeinkre fókuszáltunk. Pénteken az iskola szokásos menete helyett egész napos próbákkal készültünk, ami lehetőséget adott számunkra, hogy intenzíven gyakoroljunk. Ezen a hétvégén nem csupán a stuttgarti német cserediákok érkezésére és a velük tervezett közös koncertre koncentráltunk, hanem a karácsonyi fellépésre is.

Szombaton folytattuk a munkát, és bár a próbák fárasztóak, hosszúak voltak, az összhang és a közösségi élmény mindenkit motivált.

A kemény munka után viszont egy kis szórakozásra is jutott idő: a szombati napot egy különleges programmal koronáztuk meg. Elmentünk a Magyar Zene Házába, ahol lehetőségünk nyílt meglátogatni a hangdómot. Ez a lenyűgöző interaktív tér mindenkit ámulatba ejtett. A hangdóm akusztikája, valamint a hozzá kapcsolódó vizuális élmény egyaránt maradandó benyomást hagyott mindannyiunkban.

Ez a hétvége nemcsak a zenei felkészülés szempontjából volt jelentős, hanem a csapatszellem és a közös élmények által még közelebb hozott minket egymáshoz.

Köszönjük a szervezést és a kitartó munkát Gulyás Gergely és Inokai Máté tanár uraknak!

Vadas Bendegúz