Pszichológus

Szabó Renáta
Iskolapszichológus

 

Kedves Diákok!

Iskolapszichológusként azért vagyok jelen az iskolában,hogy nehézségek, problémák esetén támogatást nyújtsak Nektek segítő beszélgetéseken keresztül.Keress bátran, ha úgy érzed, elakadtál, tartósan rossz a hangulatod vagy szeretnél beszélgetni a téged érintőkérdésekről.
Milyen esetekben érdemes hozzám fordulni?

  • iskolai konfliktusok, beilleszkedés
  • tanulás, pályaválasztás
  • magánéleti/otthoni problémák
  • stressz, szorongás,túlterheltség
  • motiválatlanság
  • nehéz élethelyzetek,döntések
  • önismeret, fejlődés

 

Hol és mikor találsz meg?

Szent István Gimnázium, III. emeleti, francia-spanyol-olasz szertár(Lelki Kuckó):

Kedd 13.30-16.30-ig,

Szerda 9.30-13.30-ig

Pénteken 9.30-14.30-ig

A konzultációkhoz minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

Időpontokat e-mail-es bejelentkezés alapján vagy Teams-en lehet kérni: iskolapszichologus@szigbp.hu

 

Kedves Szülők!

Szabó Renáta vagyok, a Szent István Gimnázium új iskolapszichológusa. Az idei tanévtől kezdve hozzám fordulhatnak gyermekeik nehézségek, problémák, konfliktusok esetében. Az egyéni tanácsadás keretein belül különféle önismereti kérdésekben, elakadásokban igyekszem segíteni a diákokat. Ezek közé tartozhatnak pályaválasztási kérdések, iskolai vagy családi problémák, élethelyzetbeli változások, tanulással kapcsolatos nehézségek, stresszkezelés, konfliktuskezelés stb. Az egyéni beszélgetések szülő- és pedagóguskonzultációval egészülhetnek ki, valamint természetesen Önök is megkereshetnek gyermekükkel kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal.


Az iskolapszichológia alapvetően prevenciós segítő beszélgetést, néhány
alkalmas tanácsadási folyamatot jelent. Amennyiben a probléma túlmutat ezeken a kereteken, terápiás vagy egyéb támogatást igényel, igyekszem segíteni Önöket abban, hogy a megfelelő ellátásban, segítségben részesüljenek.


Az egyéni tanácsadáson túl osztály- és csoportfoglalkozások alkalmával is
találkozhatnak velem a diákok, ezek általában a tanárokkal együttműködésben zajlanak.


Az alábbi e-mail címen keresztül tudnak elérni, amennyiben kérdésük van,
vagy pszichológusi segítséget szeretnének gyermekük számára: iskolapszichologus@szigbp.hu

 

AZ ISKOLAPSZICHOLÓGUS FELADATAI

Az iskolapszichológus feladatköre felöleli az iskolához tartozó valamennyi személyt, azonban legfőbb kliensei a diákok, akikkel egyéni tanácsadás vagy csoportos foglalkozások, felmérések (például tanulásmódszertan, pályaorientáció, társas kapcsolatok felmérése) során kerül kapcsolatba. Egyéni tanácsadásra a diákok általában teljesítmény-problémák, pályaválasztási bizonytalanság, magánéleti nehézségek, kortársakkal vagy családban lévő konfliktusok, beilleszkedési nehézségek, stresszkezelési nehézségek miatt jelentkeznek.  A diákokkal való egyéni foglalkozás mellett a szülők és pedagógusok is kérhetik az iskolapszichológusi segítséget, amennyiben iskolai problémáról van szó.

Az iskolapszichológust mindenki önként, saját problémájával keresheti fel. Az iskolapszichológus senkit nem kényszeríthet konzultáción való részvételre, illetve harmadik személy nem rendelhet be hozzá senkit, az érintett beleegyezése nélkül. A beszélgetések során elhangzottakkal kapcsolatban – a rendkívül súlyos, ifjúságvédelmi krízishelyzeteket leszámítva – az iskolapszichológust szakmai titoktartás kötelezi. Szakmai kompetenciája körébe tartozik a konzultáció és a néhány alkalmas pszichológiai tanácsadás, a terápia azonban nem. Ha mégis ez utóbbira lenne szükség, akkor segít felvenni a kapcsolatot a megfelelő intézményekkel és szakemberekkel.